Diari La Veu del País Valencià
Mercadona augmentarà el sou dels seus treballadors un 15%

Les parts negociadores del conveni col·lectiu de Mercadona han aconseguit un preacord que suposarà una pujada salarial real propera al 15% durant la seua vigència, segons s’indica en un comunicat de CCOO. El conveni està en fase de negociació fins a mitjan desembre i fins que no es tanque un acord, el seu contingut no serà comunicat públicament.

Segons una nota de CCOO, s’ha arribat a un acord que garanteix que es complisca l’acord que tots els treballadors de Mercadona tinguen una pujada real del salari, que notaran en gener de l’any que ve i en els propers anys. A més, després de dos dies de negociació –el 26 i 27 de novembre– s’ha limitat la jornada irregular a través de diverses mesures, entre elles disminuir i fitar el nombre de dies setmanals de deu hores de treball a dos i revisar cada quatre mesos els calendaris mensuals, de manera que les hores acumulades que siguen igual o superiors a dotze es retornaran en dies complets.

Per primera vegada, destaca el sindicat, es reflecteixen les condicions de tots els treballadors incloent en el conveni algunes de les condicions que hi ha als centres logístics i s’obrirà un observatori per a la informació i estudi dels canvis que està realitzant l’empresa en diferents aspectes, com ara el servei de menjar preparat i el repartiment a domicili. El sindicat explica que queden temes pendents en la negociació que es tractaran en la propera reunió del 4 de desembre.

Comparteix

Icona de pantalla completa