Diari La Veu del País Valencià
Ábalos anuncia bonificacions per al trànsit pesat a l’AP-7 fins a Torreblanca

El ministre de Foment, José Luis Ábalos, ha anunciat aquest dijous a Castelló l’ampliació de les bonificacions de l’AP-7 per al trànsit pesat fins a Torreblanca i la licitació de la millora i ampliació de la N-238 Ulldecona-Vinaròs per a connectar amb l’autopista una vegada siga liberalitzada per un import de 13 milions d’euros.

Ábalos ha fet aquestes declaracions en el Grau de Castelló en les jornades empresarials organitzades pel port i el periòdic Mediterrani sota el títol ‘La sostenibilitat en la gestió portuària’, en les quals també han participat l’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco; la consellera d’Obres Públiques, María José Salvador, i el president de l’Autoritat Portuària, Francisco Toledo.

El ministre ha explicat que divendres, amb la finalitat del pagament del peatge en l’AP-1 a Burgos, “es comprovarà el compromís del govern [espanyol]” amb la finalitat de les concessions de les autopistes. Una vegada presa la decisió de no tornar a licitar les concessions en aquesta i altres autopistes, com ara l’AP-7, ha precisat Ábalos, “s’ha estat analitzant l’ampliació de les bonificacions de l’AP-7 a Catalunya”.

Pel que fa a les mesures que es prendran una vegada liberalitzat el peatge de l’AP-7, a la fi de 2019, el ministre ha assegurat que el dia 5 de desembre es reunirà el grup de treball per a estudiar les millores de connectivitat. Ábalos ha recordat l'”època de les pròrrogues sistemàtiques”, que “perpetuaven les desigualtats”, i ha dit que aquesta “ha conclòs”.

Quant a aconseguir una major connectivitat viària ha anunciat que en febrer o març de 2019 es licitaran les obres d’accés a Vinaròs des de l’AP-7 amb l’actuació en la N-238 d’Ulldecona a Vinaròs –per un import de 13 milions d’euros–, que es millorarà i ampliarà per a connectar amb l’autopista una vegada liberalitzada. Una demanda, ha dit el ministre, “que s’havia plantejat per la Generalitat Valenciana” per a millorar la connectivitat de la via una vegada s’acabe el peatge.

El titular de Foment ha assegurat que per al seu Ministeri és “una prioritat el condicionament i la millora d’infraestructures i serveis viaris en la Comunitat Valenciana”, cosa que s’està demostrant, ha dit, “amb voluntat i amb fets”. La consellera María José Salvador ha afirmat que aquestos dos anuncis “evidencien la gran sensibilitat que té el govern de Pedro Sánchez i del ministre Ábalos, que parla no solament la nostra llengua sinó el nostre llenguatge i que està atenent les demandes del govern valencià”.

Comparteix

Icona de pantalla completa