Diari La Veu del País Valencià
Columbretes Netes demanarà a Europa el rebuig per a les prospeccions petrolieres

Redactaveu / Castelló de la Plana

La Plataforma Petroli No, Columbretes Netes ha valorat molt negativament el rebuig de Les Corts a instar el govern de Rajoy a emetre una declaració d’impacte ambiental negativa del projecte d’investigació sísmica per cercar hidrocarburs en el litoral valencià. Així, segons un comunicat de la Plataforma, “els vots en contra del Partit Popular van impedir que la petició al govern central es fera efectiva”.

Com a conseqüència, des de la Plataforma es demanarà a la Comissió Europea que s’augmente la fiscalització d’aquest procés i que es rebutgen les autoritzacions per contravenir la Xarxa Natura 2000.

“Resulta curiós com per una banda des de la bancada popular es defensa el seu rebuig a les prospeccions, però per altra, escudant-se en la sentència del Tribunal Suprem, es lleven el problema de damunt passant-lo a l’administració central”, han denunciat fonts de la Plataforma.

Els membres de Petroli No, Columbretes Netes asseguren estar “convençuts que l’interés per parar la cerca d’hidrocarburs per part del Consell és nul i, per això, realitzarem escrits a la Comissió Europea perquè fiscalitze el procés d’avaluació ambiental i faça complir la normativa de la Xarxa Natura 2000 i es retiren les autoritzacions”.

“El mateix Ministeri de Medi Ambient va augmentar la protecció de la Xarxa Natura 2000 des del Delta de l’Ebre fins al sud de la reserva marina de Columbretes, per tant cal aplicar la llei i frenar aquest despropòsit, que recordem, només va en favor d’una empresa privada, la qual obtindrà els seus beneficis venent el petroli o el gas trobat al millor postor i deixant les costes valencianes arrasades en termes mediambientals, turístics i econòmics”, han incidit des de la Plataforma.

A més, els membres de la Plataforma han valorat la campanya d’imatge que les empreses de l’Associació Espanyola de Companyies d’Investigació, Exploració i Producció d’Hidrocarburs (ACIEP) han encetat, amb la promesa de creació de llocs de treball, “encara que tots sabem que més de 50.000 ocupacions vinculades a turisme i pesca desapareixeran directament”.

Per tot això des de la Plataforma Petroli No, Columbretes Netes es considera prioritari “que el sentit comú s’impose” i que el Govern de la Generalitat faça causa comú en defensa de les nostres costes, del medi ambient, del turisme i la pesca sostenibles, “en definitiva, del futur, i no dels foscos interessos d’una empresa privada que després de destruir el litoral valencià, ens deixarà per a seguir fent negoci allà on més li convinga”, conclouen.

Comparteix

Icona de pantalla completa