Diari La Veu del País Valencià
La UNESCO declara Patrimoni Cultural Immaterial les tamborades d’Alzira i de l’Alcora

La Tamborada d’Alzira i la Rompida de la hora de l’Alcora han sigut declarades per la UNESCO Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat aquest divendres des de la ciutat de Port-Louis, a la República de Maurici.

Des del 26 de novembre fins a l’1 de desembre la UNESCO està celebrant a Port-Louis la tretzena reunió anual del Comité intergubernamental de salvaguarda del Patrimoni Cultural Immaterial. Així, aquest dijous, l’organisme ha decidit reconéixer com a Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat la candidatura impulsada per l’estat espanyol on demanava distingir les ‘Tamborrada, toques y ritos del tambor’, una proposta col·lectiva on estan representats tots els esdeveniments que tenen el toc del tambor com a element cultural. D’aquesta manera, Alzira (la Ribera Alta) i l’Alcora (l’Alcalatén) han rebut la declaració junt amb altres poblacions d’Andalusia, Aragó, Castella-la Manxa i Múrcia.

Per altra banda, aquest dimecres la UNESCO també va distingir les construccions de pedra en sec que presentaven conjuntament Grècia i Xipre i on l’Estat es va afegir, ja que aquesta arquitectura també es dóna al País Valencià.

Comparteix

Icona de pantalla completa