Diari La Veu del País Valencià
L’AVM3J posa l’accent en el despreniment dels vidres del metro

RedactaVeu / València

Els treballadors de FGV mai van rebre formació per al canvi de vidres malgrat que la Llei de Prevenció de Riscos Laborals obliga a formar els treballadors en les funcions del seu lloc, segons ha denunciat l’AVM3J en el manifest llegit en la multitudinària concentració celebrada a la plaça de la Mare de Déu de València, com ve fent cada dia 3 de tots els mesos des que va ocórrer la tragèdia.

Per aquesta raó, segons AVM3J, ja que la majoria de morts es van produir pel despreniment dels vidres, que va fer que els viatgers caigueren a les vies i que el tren els passara per damunt, “és molt important establir, si FGV va infringir aquesta Llei”, han subratllat el representants de l’Associació davant els nombrosos congregats.

“En comptes d’aportar l’organigrama i les funcions que exerceix cadascun dels compareixents, per a establir les responsabilitats de cada treballador, ha enviat al jutjat una relació de treballadors de base, que en alguns casos, ‘no recorden’ o ‘no s’encarregaven d’eixos temes’, la qual cosa fa que l’AVM3J es pregunte “com és possible que FGV puga prestar un servei, si els seus treballadors no recorden ni les seues pròpies funcions, sobretot en temes tan importants com la seguretat, les balises i les revisions”, han denunciat davant el centenars de persones reunides a la històrica plaça del centre del cap i casal.

L’AVM3J ha recordat a tots els presents en la concentració que l’Audiència Provincial va ordenar a finals de Gener, reobrir la recerca de l’accident de metro que va costar la vida a 43 persones i en va ferir altres 47. En aquest sentit, ha denunciat que durant el mes de març, FGV continua obstruint la recerca, la qual cosa “posa de manifest el mal fer de FGV, abans i després” del major accident de metro ocorregut a l’Estat espanyol.

L’AVM3J ha finalitzat la lectura del manifest recordant que “per tots aquests dubtes i irregularitats seguim esperant respostes”.

Comparteix

Icona de pantalla completa