Diari La Veu del País Valencià
El tràfic del port de Castelló creix cinc vegades més que la mitjana del sistema portuari estatal

El port de Castelló ha crescut en tràfic total en el que va d’any un 15,5%, cinc vegades més que la mitjana del sistema portuari estatal, la qual cosa li permet ascendir de la desena a la novena posició en el rànquing de tràfic total i a la quarta en productes a granel sòlids. El president de l’Autoritat Portuària de Castelló, Francisco Toledo, ha informat d’aquestes dades en el transcurs de les IX Jornades Empresarials PortCastelló-Mediterrani, que han comptat amb la presència del ministre de Foment, José Luis Ábalos, i del president de la Generalitat, Ximo Puig.

Amb les dades actuals, el recinte castellonenc tancarà 2018 superant els 20 milions de tones, que és la previsió del pla d’empresa per a l’any 2022. El president de l’Autoritat Portuària ha ressaltat que PortCastelló és el segon port que més creix en tràfics durant 2018 dels 46 ports espanyols d’interés general; en concret, un 15,5%, enfront del 3,1% de la resta del sistema.

A més, quant als resultats econòmics, s’incrementen els ingressos més de 2 milions des de gener fins a octubre d’enguany, la qual cosa suposa un 8,6% més que l’any anterior, malgrat haver rebaixat un 10% la taxa de la mercaderia, que és la principal font d’ingressos. “Això és possible gràcies al bon treball de la comunitat portuària i les empreses”, ha destacat Toledo, qui ha afegit que l’objectiu és la millora contínua en sostenibilitat i competitivitat.

La tria per part del sector privat del port de Castelló i les inversions públiques compromeses “garanteixen un futur sòlid i sostenible a PortCastelló”, segons el president. D’un costat, aconsegueix mobilitzar 73 milions d’inversions privades, que permetran modernitzar l’operativa de productes a granel sòlids a través de dues concessions així com ampliar les línies d’atracament gràcies a un nou moll en la dàrsena sud i millorar infraestructures i maquinària.

D’altra banda, cal sumar un total de 157 milions de fons públics, aprovats per Ports de l’Estat i per l’Autoritat Portuària en el seu pla d’empresa per a infraestructures productives, que permetran la millora de la connectivitat terrestre, especialment per ferrocarril. La zona d’activitats logístiques i industrials i l’estació intermodal al costat del port de Castelló seran “el pulmó” de creixement del port, un pol d’atracció d’inversions i de generació de llocs de treball, ha assegurat.

Per a l’any que ve, ha dit, es retornarà la Duana al port de Castelló i es recuperarà l’edifici de la Comandància Marina. Per la seua part, el comissionat del govern espanyol per al Corredor Mediterrani, Josep Vicent Boira, ha exposat els avantatges per a PortCastelló dels corredors ferroviaris.

Comparteix

Icona de pantalla completa