El tràfic del port de Castelló creix cinc vegades més que la mitjana del sistema portuari estatal

Els ingressos de la infraestructura portuària s'han incrementat en més de 2 milions d'euros

El port de Castelló ha crescut en tràfic total en el que va d'any un 15,5%, cinc vegades més que la mitjana del sistema portuari estatal, la qual cosa li permet ascendir de la desena a la novena posició en el rànquing de tràfic total i a la quarta en productes a granel sòlids. El president de l'Autoritat Portuària de Castelló, Francisco Toledo, ha informat d'aquestes dades en el transcurs de les IX Jornades Empresarials PortCastelló-Mediterrani, que han comptat amb la presència del ministre de Foment, José Luis Ábalos, i del president de la Generalitat, Ximo Puig. 

Amb les dades actuals, el recinte castellonenc tancarà 2018 superant els 20 milions de tones, que és la previsió del pla d'empresa per a l'any 2022. El president de l'Autoritat Portuària ha ressaltat que PortCastelló és el segon port que més creix en tràfics durant 2018 dels 46 ports espanyols d'interés general; en concret, un 15,5%, enfront del 3,1% de la resta del sistema.

A més, quant als resultats econòmics, s'incrementen els ingressos més de 2 milions des de gener fins a octubre d'enguany, la qual cosa suposa un 8,6% més que l'any anterior, malgrat haver rebaixat un 10% la taxa de la mercaderia, que és la principal font d'ingressos. "Això és possible gràcies al bon treball de la comunitat portuària i les empreses", ha destacat Toledo, qui ha afegit que l'objectiu és la millora contínua en sostenibilitat i competitivitat.

La tria per part del sector privat del port de Castelló i les inversions públiques compromeses "garanteixen un futur sòlid i sostenible a PortCastelló", segons el president. D'un costat, aconsegueix mobilitzar 73 milions d'inversions privades, que permetran modernitzar l'operativa de productes a granel sòlids a través de dues concessions així com ampliar les línies d'atracament gràcies a un nou moll en la dàrsena sud i millorar infraestructures i maquinària.

D'altra banda, cal sumar un total de 157 milions de fons públics, aprovats per Ports de l'Estat i per l'Autoritat Portuària en el seu pla d'empresa per a infraestructures productives, que permetran la millora de la connectivitat terrestre, especialment per ferrocarril. La zona d'activitats logístiques i industrials i l'estació intermodal al costat del port de Castelló seran "el pulmó" de creixement del port, un pol d'atracció d'inversions i de generació de llocs de treball, ha assegurat.

Per a l'any que ve, ha dit, es retornarà la Duana al port de Castelló i es recuperarà l'edifici de la Comandància Marina. Per la seua part, el comissionat del govern espanyol per al Corredor Mediterrani, Josep Vicent Boira, ha exposat els avantatges per a PortCastelló dels corredors ferroviaris.

Subscriu-te al nostre butlletí per rebre les últimes novetats al teu correu.

Publicitat
Publicitat