Diari La Veu del País Valencià
El govern estatal assegura que el pesquer Nuestra Madre Loreto pot anar a Líbia a rebre provisions

El pesquer valencià Nuestra Madre Loreto, que fa una setmana va rescatar 12 persones en aigües properes a Líbia i que ara es troba a la deriva sense un port per a desembarcar, pot acudir a port libi a rebre provisions, segons ha informat el govern espanyol.

En un comunicat, la vicepresidenta Carmen Calvo ha expressat la preocupació de l’executiu espanyol per la situació en què es troben tant la tripulació del vaixell com els migrants del pesquer espanyol, a causa de “la falta de combustible i provisions a bord”.

En aquest sentit, ha informat que el capità del pesquer Nuestra Madre Loreto ha rebut un correu de Salvament Marítim de Líbia sol·licitant-los que es dirigisquen al port d’Al Khums, ja que “el mal temps impedeix que els patrullers es puguen dirigir al punt en què es troba el pesquer i proporcionar-los els subministraments que necessiten”.

El govern espanyol ha recalcat que, tal com estableix la normativa de salvament internacional i donades les condicions meteorològiques, “el pesquer ha de dirigir-se al port més pròxim”, en aquest cas, el port libi.

Així mateix, les autoritats espanyoles sol·liciten la col·laboració dels països riberencs en el cas que es considere que Líbia no compleix les condicions per a ser un port segur. En aquest sentit, el govern espanyol ha assegurat que segueix realitzant gestions davant els governs d’Itàlia i Malta que els permeta disposar d’una solució alternativa com més prompte millor.

Médicos Sin Fronteras consideren que Líbia no és un país segur per a “refugiats, migrants i sol·licitants d’asil, un fet que ha sigut reconfirmat per l’ACNUR aquest setembre”. Per la seua banda, Save the Children demana a l’executiu de Sánchez que inste Malta i Itàlia, els dos països més propers en aquestos moments a la ubicació del pesquer, a obrir les seues portes al vaixell de Santa Pola.

Comparteix

Icona de pantalla completa