Diari La Veu del País Valencià
El PP rectifica i concedeix l’acreditació a La Veu per a cobrir la Intermunicipal

RedactaVeu / València.

El Partit Popular ha denegat a La Veu del País Valencià una acreditació per a cobrir l’acte de la Intermunicipal que se celebra en el Palau de la Música, i impedeix així la llibertat d’informació d’un mitjà de comunicació i la llibertat d’expressió que és fonamental en un estat de dret.

La Veu del País Valencià va enviar un correu electrònic a la seu de Gènova per a poder acreditar el nostre col·laborador Sergi Tarín.

La sorprenent resposta d’una treballadora de comunicació del PP, Noelia Díaz, al director del diari és la següent:

“Buenas tardes Xavier, lamento comunicarle que por motivos de organización nos es imposible acreditarles.

Disculpen las molestias”

La Veu del País Valencià s’ha posat en contacte amb la Unió de Periodistes Valencians, a través del seu president Sergi Pitarch per a informar-lo d’aquest atac a la llibertat d’expressió.

Des de La Veu lamentem l’actitud de discriminació informativa que hem patit per part del Partit Popular, un partit al qual se li ha tornat a veure la cara més fosca, quan ha impedit a aquest mitjà de comunicació realitzar el seu treball, informar.

El Partit Popular incompleix d’aquesta forma, un dels drets més importants que tenen els ciutadans, el fet d’accedir a la informació, incompleix així la Carta Universal dels Drets Humans i la Constitució de l’Estat espanyol.

La Veu qualifica de “sectarisme” l’actitud d’aquest partit i denunciarà en tots els estaments aquest atac.

La llibertat d’informació ha sigut reconeguda no solament com un element crucial per a una democràcia participativa, de transparència i bon govern, sinó que també com un dret humà fonamental, comunament considerada com un aspecte del dret de llibertat d’expressió.

Amb aquest atac el PP demostra que no creu ni en la llibertat d’informació, ni en la transparència, ni en la llibertat d’expressió, i més encara amb els arguments que ha comunicat a aquest diari.

Rectificació

El nostre col·laborador Sergi Tarín ha intentat aquest matí acreditar-se in situ al Palau de la Música de València, i l’encarregada d’acreditacions (Charo) li ha tornat a negar aquesta acreditació, dient-li que li donava igual.

Després han arribat dos redactors de la Televisió de Castella- La Manxa i aquesta empleada els ha acreditat sense cap problema, amb el pitorreo inclòs que els redactors li han dit a Charo que sinó els acreditaven anirien a la platja.

Després de la publicació d’aquest article els responsables de premsa han rectificat i han acreditat al nostre col.laborador, Sergi Tarín.

Comparteix

Icona de pantalla completa