Diari La Veu del País Valencià
L’Ajuntament de València garanteix que l’espectacle de Mongolia es farà a la ciutat

L’Ajuntament de València ha assegurat mitjançant el seu compte de Twitter que l’espectacle Mongolia sobre hielo es representarà a la ciutat. Tot i això, encara no han concretat ni el lloc ni la data de l’estrena.

L’actuació havia de representar-se en l’Espai Rambleta, que ha decidit cancel·lar l’espectacle previst per a aquest dissabte i diumenge a València després de les amenaces d’España 2000. Per segona vegada en poques setmanes l’extrema dreta aconsegueix que un espai cultural cancel·le l’actuació d’un humorista. A principis de novembre, el Teatre Olympia va cancel·lar la funció Nunca os olvidaremos, que protagonitzen Dani Mateo, J.J. Vaquero i Raúl Cimas. El motiu, el gag de Mateo en què es mocava amb la bandera espanyola.

Així mateix, en el seu compte de Twitter, Mongolia ha assenyalat que no actuaran si no es pot garantir la seguretat dels treballadors ni del públic assistent al seu espectacle.

Per la seua banda, el PSPV també ha mostrat el seu suport als humoristes de Mongolia i als treballadors de la Rambleta i ha assegurat que “l’extrema dreta no ha de marcar quines obres es poden representar i quines no”. En els mateixos termes s’ha pronunciat en Twitter el president de la Generalitat, Ximo Puig, que ha enviat tot el seu suport i col·laboració a Mongolia “perquè puguen realitzar la seua actuació en la nostra terra”.

Comparteix

Icona de pantalla completa