Diari La Veu del País Valencià
L’Institut Valencià de Cultura ofereix les seues sales a Mongolia per a acollir l’espectacle cancel·lat a la Rambleta

L’Institut Valencià de Cultura (IVC) ha oferit aquest divendres, poc després de conéixer que la Rambleta havia cancel·lat l’espectacle Mongolia sobre hielo, les sales públiques que gestiona. Així ho ha afirmat el director general de l’IVC, Abel Guarinos, aquest divendres durant la presentació del conveni sobre l’abonament cultural entre espais públics i privats.

“De la mateixa manera que el dia 8 ens vam solidaritzar amb Enrique Fayos i els vam donar suport perquè parlaren amb la Policia Autonòmica perquè poguera fer viable la llibertat d’expressió en els espais públics, als de la Rambleta els ho diem igual”, ha afirmat Guarinos en ser preguntat sobre la segona cancel·lació que pateix un espectacle després de sofrir el boicot de l’extrema dreta. “Ens sap greu que s’haja hagut de cancel·lar per l’actitud d’un grup humà que està demostrant que no respecta la llibertat d’expresió”, ha explicat.

“Si Mongolia vol utilitzar alguna de les nostres sales, estan a la seua disposició, per tal de fer veure que no ens hem d’amilanar davant les pressions”, ha afirmat Guarinos.

Un pla d’emergència

El Teatre Olympia ha sol·licitat a la presidència del govern espanyol així com a la delegació del govern espanyol a València que s’aplique un “pla d’emergència” que pose fi a les amenaces i coaccions que està duent a terme en les últimes setmanes l’extrema dreta a la ciutat de València. Així ho ha anunciat aquest divendres la copropietària de l’Olympia i el Talia, Mari Ángeles Fayos, després de conéixer-se que l’Espai Rambleta ha cancel·lat l’espectacle Mongolia sobre hielo, previst per a aquest dissabte i diumenge al Centre Cultural de Sant Marcel·lí.

Per segona vegada durant aquest mes de novembre, un espai escènic ha hagut de cancel·lar un espectacle pel boicot de partits ultres. Si el dia 8 d’aquest mes era l’Olympia que anul·lava la representació de Nunca os olvidaremos, de Dani Mateo, aquest divendres ha sigut la Rambleta qui ha decidit cancel·lar l’espectacle protagonitzat pels humoristes i propietaris de la revista Mongolia, Darío Adanti i Edu Galan. Davant la situació, la també presidenta de l’Associació d’Empresaris de les Arts Escèniques del País Valencià, Mari Ángeles Fayos, ha anunciat que s’ha tornat a demanar un “pla d’emergència” que pose fre a les reiterades amenaces de l’extrema dreta contra els contenidors culturals.

Fayos ha demanat a la presidència de la Generalitat així com al cap de l’executiu espanyol i la delegació del govern espanyol al País Valencià que s’actue amb un pla per a “mantindre la llibertat en l’escenari i la seguretat de l’espectador i de l’equip humà dels teatres”. La responsable de l’Olympia i el Talia ha assegurat que “és moment de parar açò” i ha recordat que la petició és la segona vegada que es realitza, ja que quan España 2000 va boicotejar l’espectacle de Dani Mateo, l’Olympia va sol·licitar una resposta estratègica contra les coaccions dels ultres. “Hem de lluitar per un clima de cultura i educació i no deixar-nos dur per la violència de cap tipus”, ha reclamat la promotora cultural.

Comparteix

Icona de pantalla completa