Diari La Veu del País Valencià
Pelaio acollirà el dissabte la final del Trofeu Universitat de València

RedactaVeu / València

A l’acte han assistit el vicerector de Cultura i Igualtat, Antonio Ariño, el gerent de la Universitat de València, Joan Oltra, i el director del Servei d’Educació Física i Esport, José Campos, acompanyats pels pilotaris el Genovés II, Santi, Carlos i Raúl, a més del directiu de Val Net, Alfredo Hernando ‘Fredi’.

Antonio Ariño ha explicat que la Universitat de València (UV) dóna suport a la pilota, “en primer lloc, perquè l’esport, qualsevol esport, és un element total en la formació de les persones en la societat i en la universitat. També perquè una de les nostres missions és preservar el patrimoni i, més encara, un element simbòlic de la identitat dels valencians”.

A més, Ariño ha explicat que la tasca de la Universitat és també “de renovació”, de promoure “que isca gent jove” assentant tornejos com el que finalitza dissabte. El vicerector ha afegit que queda un pas més: “Obrir la pilota a les dones” i, en aquest sentit, ha subratllat la taula redona celebrada a la Universitat dimecres passat en la qual es va abordar el tema. Ariño també ha deixat caure la idea que en la pròxima edició del torneig s’incloga una categoria femenina.

Joan Oltra, per la seua banda, ha remarcat els valors de “solidaritat, companyonia, esforç i noblesa” inherents al món de la pilota com a “valors molt útils per a la societat i per al món laboral, i que tant de bo es donaren en altres esports amb molt més reconeixement social i menys mèrits que la pilota”. Oltra ha aplaudit la iniciativa de la Universitat d’Alacant d’incloure una assignatura obligatòria de l’esport autòcton en els seus graus: “Prenem nota”, ha dit, al mateix temps que ha reflexionat sobre la possibilitat que els pilotaris amb la formació adequada entren a formar part del claustre de professors de la Universitat: “Per què no? Si tenen formació, que la tenen, i capacitació per ser pilotaris, es podrien cercar fórmules”.

Des de l’organització del torneig, Fredi ha agraït el paper de “guardià de la cultura” que exerceix la Universitat de València amb el patrocini de la competició i de totes les activitats relacionades amb la pilota, al mateix temps que ha explicat que, des de Val Net, es considera el torneig com “un dels més importants”, i que cerquen “el bo i millor” pel que fa a cartells i pilotaris.

Álvaro-Genovés II, un clàssic

Del cartell de la final del Trofeu Universitat de València destaca el duel d’escaleters entre Álvaro i Genovés II, que tots els presents han coincidit a descriure com un “clàssic de la pilota”.

“El ‘pique’ esportiu sempre està, i sempre estarà”, ha reconegut Genovés II, que també ha admès que aquests dies li ha donat “més voltes al cap de l’habitual”. Jose Cabanes ha descrit el seu estat com de “motivació màxima, perquè és la final d’un torneig important, pel rival, i per l’escenari, la Catedral, el trinquet Pelaio”.

En el bàndol contrari, Santi de Finestrat, recent finalista del Circuit Bancaixa, ha explicat que “després de la decepció de perdre aquella final, ara toca mantenir-se dalt”, i que se sent “satisfet” de tornar a estar en una cita important només dues setmanes després d’acabar la Lliga Professional.

La final del Trofeu Universitat de València es disputarà amb la fórmula de galeries prohibides, que incrementa l’intercanvi de colps i l’espectacle. Abans de la partida estel·lar, que arrancarà a les 18.30 hores, Pelaio anuncia un duel de promeses en el qual Ferrer i Héctor II s’enfrontaran a Pablo II i Conillet. La prèvia començarà a les 16.30 hores.

Comparteix

Icona de pantalla completa