Diari La Veu del País Valencià
La Policia Local i la Guàrdia Civil demanen més mitjans per a atendre les víctimes de violència masclista

Dirigents de l’Associació Unificada de Guàrdies Civils (AUGNC), del Sindicat Unificat de Policia (SUP) i de la secció sindical de Policia Local de CCOO han reclamat aquest divendres més mitjans materials i humans per a “atendre dignament les víctimes de violència de gènere”.

Els tres sindicats han organitzat la jornada ‘Estat actual de l’atenció a la víctima de violència de gènere en l’entorn policial i judicial’ en la qual, juntament amb una representant de la judicatura, s’han analitzat les principals manques en l’atenció especialitzada a les víctimes.

La jornada ha comptat amb la participació de la coordinadora general de l’Àrea de Protecció Ciutadana de l’Ajuntament de València, Anaïs Menguzzato, i ha sigut clausurada per la vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra.

Els representants de la Policia Nacional i la Guàrdia Civil han demanat expressament a la vicepresidenta del Consell formar part del Pacte Valencià Contra la Violència de Gènere i Masclista i acudir a les reunions que es convoquen en un futur. L’organització d’aquesta jornada respon, segons els seus convocants, a la “necessitat de donar visibilitat al fet que les forces de seguretat són un dels principals pilars sobre els quals es dóna suport a la lluita contra la violència de gènere”.

Entre les conclusions s’ha destacat la urgència de més recursos humans, “que són vitals per a les 8.943 dones valencianes que actualment necessiten atenció, assessorament o suport”, ja que hi ha casos en els quals un sol agent té la responsabilitat d’atendre fins a 120 víctimes, com ara a Alacant, segons el secretari d’Organització del SUP, Miguel Ángel García.

També s’ha denunciat la manca d’espais adequats per a la primera assistència, que obliga a atendre les dones víctimes en “comissaries precàries”, i s’ha proposat la creació d’una oficina de denúncies especialitzades. Així mateix, s’ha denunciat que no hi haja formació laboral específica en la matèria que molts agents destinats a aquestes labors “es veuen obligats a buscar-la de forma individual”.

Comparteix

Icona de pantalla completa