Tot a punt per a la manifestació del diumenge en defensa del Cabanyal

La protesta pretén denunciar l’actitud “irresponsable” i “antidialogant” de Barberà i reclamar un procés “legítim” de participació ciutadana per a la recuperació de barri històric
4 abril 2014 01:00h
RedactaVeu / València
 
Tot està a punt per a la manifestació que diumenge ocuparà els carrers de València. La protesta està convocada per Salvem el Cabanyal i l’Associació de veïns del Cabanyal-Canyamelar amb el lemes “Contra el bloqueig i la degradació provocades per l’alcaldessa Rita Barberà” i “Per la rehabilitació sense destrucció i un futur de progrés al Cabanyal-Canyamelar.
 
En aquesta, els participants denunciaran l'actitud “irresponsable i il·legítima” del Govern municipal, “l'absència” de vies de diàleg i el “bloqueig imposat” per l'Ajuntament que presideix Rita Barberà, la total “degradació” que s'ha estès “pels nostres carrers” i “l’ús de la pobresa per deteriorar la convivència i enfrontar el veïnat”.

A més, la concentració, que previsiblement aglutinarà milers de ciutadans i ciutadanes, s’ha convocat per a reclamar i exigir “el dret dels veïns i comerciants a participar en el projecte de futur del nostre poble”, la “immediata posada en marxa de mesures que afavorisquen l'inici de la rehabilitació i revitalització del Cabanyal-Canyamelar i l’inici d’un procés de participació ciutadana “consensuat entre les forces polítiques i socials que possibilite un futur de progrés on es valore el patrimoni històric, s’incentive la reactivació econòmica i es recupere la dignitat del veïnat”.

Antecedents
 
En una comunicat difós per les entitats organitzadores de la protesta, recorden que des que el passat 29 de desembre de 2009 el Ministeri de Cultura va aprovar l’Ordre que declara espoliador el planejament municipal per al Cabanyal, l'equip de govern de l'Ajuntament de València “ha mantingut una actitud obstruccionista, que s'ha traduït en “bloquejar la possible regeneració i rehabilitació d'aquesta part tan important” del litoral de la ciutat de València, “mentre la degradació ha anat en augment”.
 
En aquest sentit, subratllen que d'una banda “s'ha negat a concedir llicències d'activitats i d'obra de rehabilitació i nova planta”, excepte casos molt concrets i, d'altra banda “es resisteix a modificar el planejament, elimina la prolongació de l'avinguda Blasco Ibáñez”, tal i com l'obliga l’Ordre i li ha recordat recentment el Consell de Ministres de l'actual govern del Partit Popular.

Finalment, les entitats convocants de la protesta denuncien que les contínues sol·licituds de diàleg i consens llançades des de les diferents organitzacions veïnals i de comerciants del Cabanyal-Canyamelar “no han trobat cap resposta” per part de l’alcaldessa de València.
  
Assemblea oberta al terme del recorregut

Al finalitzar el recorregut, se celebrarà una assemblea oberta on es debatran, entre d’altres, els següents punts:  explicació del mètode que Podem està posant sobre la taula a mode d'introducció, la dinàmica de funcionament de Podem Ciutat de València, l’explicació del treball tant de Salvem el Cabanyal com de la AVV i articulació d’un escenari de confluència de moviments socials i veïnals.

L'assemblea es realitzarà, en principi, a l'esplanada situada al costat de l'hotel Las Arenas. Els organitzadors recorden que es tracta d’una assemblea oberta a tots i totes i ha fet una crida a la participació “per a convèncer-nos que som molts, que no estem a soles i que sí que es pot!”.

next