Diari La Veu del País Valencià
El pesquer de Santa Pola posa rumb a casa amb els 12 migrants rescatats

La tripulació del pesquer de Santa Pola ha decidit tornar a casa. Després de nou dies a la mar entre les costes de Líbia, Itàlia i Malta sense rebre una resposta, el Nuestra Madre Loreto ha optat per tornar a Santa Pola amb els migrants a bord. En reiterades ocasions, tant el capità del pesquer, Pascual Durá, com l’ONG Proactiva Open Arms han demanat al govern espanyol una solució i des de Moncloa s’ha instat a desembarcar a Líbia.

Davant la insistència del govern espanyol que desembarcaren a Líbia, el Nuestra Madre Loreto ha decidit emprendre una travessia d’entre quatre i cinc dies fins a Santa Pola. Durà ha llançat aquest dissabte un missatge a través d’Open Arms en el qual demanava una solució urgent per a la situació que estan vivint els 12 migrants rescatats i la tripulació. “No puc seguir navegant cap al nord, cap al sud, cap a l’est o cap a l’oest, fugint del mal oratge, sense tindre una resposta. No puc, sense tindre una empara per a aquestes persones”, lamentava.

La principal ajuda que ha rebut el pesquer aquestos dies ha sigut la d’un vaixell de l’ONG Proactiva Open Arms que va viatjar divendres cap al pesquer per a ajudar-lo a “gestionar la difícil situació a bord”, ja que tant la salut dels migrants com la situació meteorològica empitjorava per moments.

El suport a la tripulació ha anat creixent durant els nou dies que porten a la mar amb els nàufrags. Fins i tot a Santa Pola hi ha hagut diverses manifestacions en suport al Nuestra Madre Loreto. A més, la iniciativa humanitària United4Med, creada per les organitzacions Mediterránea, Open Arms i Sea Watch, ha demanat als governs europeus que assumisquen la responsabilitat davant els 12 migrants a bord del pesquer i procedisquen a la seua evacuació davant el perill que corren tant els supervivents com la tripulació. A través d’un comunicat difós en Twitter, United4Med requereix una solució “immediata” després d’una situació que qualifica de “molt crítica”, per la qual cosa insta els governs d’Espanya, Itàlia i Malta a arribar a un acord per a trobar un port segur “en el menor temps possible”.

Comparteix

Icona de pantalla completa