Diari La Veu del País Valencià
Puig celebra que el pesquer de Santa Pola desembarque a Malta

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha considerat una “bona notícia” que el pesquer de Santa Pola Nuestra Madre Loreto desembarque a Malta, decisió que ha titllat de “raonable”, ja que l’illa “és el port segur més proper”, al mateix temps que ha demanat que Europa “assumisca la seua responsabilitat” i que busque “solucions estratègiques, no conjunturals”. “No es tracta de fer més demagògia sobre aquesta qüestió”, ha manifestat.

Així s’ha expressat Puig a preguntes dels mitjans aquest diumenge a l’eixida de la Marató de València. El president ha considerat que el desembarcament a Malta és “la millor eixida per a tots, per a l’embarcació i per a les persones que han sigut salvades”. “Espere que en les pròximes hores es done per conclosa aquesta situació, que els pescadors puguen fer el seu treball i les persones que han sigut salvades puguen tindre el seu projecte de vida”, ha indicat.

Preguntat referent a la gestió del govern espanyol en aquesta matèria, Puig ha destacat que aquesta ha sigut una “situació molt complicada” i ha instat que Europa “una vegada per totes ha d’assumir la seua responsabilitat”, ja que la migració “no pot ser un problema de cada país europeu” i “no pot ocórrer que hi haja països europeus que incomplisquen sistemàticament la legislació europea i els mínims drets humans”.

“Estem complint l’aniversari de la Declaració Universal dels Drets Humans i hi ha països europeus que semblen decidits a subvertir eixa declaració”, ha criticat Puig, al mateix temps que ha asseverat que “el Mediterrani no pot continuar sent un perill per a milers de persones”.

Comparteix

Icona de pantalla completa