Diari La Veu del País Valencià
Francisco Potenciano deixa el càrrec de director general de les Arts

El director general del Palau de les Arts, Francisco Potenciano, deixarà el seu càrrec en els pròxims dies, després de quasi cinc anys al capdavant de diverses responsabilitats en el coliseu valencià. Així ho han confirmat fonts de les Arts, qui han explicat que han arribat a un acord amb el directiu per a tancar la seua etapa al capdavant de la direcció general per “raons personals i professionals”, així com per a “aprofundir i tancar el nou cicle derivat del nou Patronat de la fundació”.

Des del Palau, han agraït a Potenciano la seua tasca al capdavant de la direcció general i han destacat que el Patronat es pronunciarà referent a la vacant que ara queda “prompte” i que “asseguraran la bona gestió de les Arts en tot moment”.

Francisco Potenciano va desembarcar al Palau de les Arts l’any 2014 de la mà de l’aleshores consellera de Cultura del PPCV, María José Català, però, malgrat el canvi de color del Consell, s’ha mantingut al capdavant de la part econòmica del teatre d’òpera.

Potenciano és funcionari de l’Ajuntament de Torrent des de 1989. Llicenciat en Ciències Econòmiques i Empresarials, en el seu currículum figura, a més, un curs superior en direcció pública de l’Institut Nacional d’Administració Pública i haver sigut professor associat de la Universitat de València en la disciplina de Matemàtiques Financeres.

L’elecció de Potenciano es va produir després que el Patronat de la Fundació del Palau de les Arts creara la figura de director Econòmic i Financer per a fer-se càrrec de la gestió del pressupost del coliseu valencià i de les contractacions. D’aquesta manera, l’exintendent, Helga Schmidt –que posteriorment va resultar processada junt amb altres quatre persones per presumptes delictes de prevaricació, malversació i falsedat–, va passar a ser la responsable únicament de la direcció artística del centre.

L’Administració ja va explicar en el seu moment que per al lloc d’encarregat dels comptes de les Arts s’estava buscant un tècnic en matèria econòmica i de contractes, possiblement un funcionari.

Comparteix

Icona de pantalla completa