Diari La Veu del País Valencià
Puig, sobre les eleccions d’Andalusia: És fonamental que l’extrema dreta no condicione l’agenda política

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha assegurat que la “pitjor” de les conseqüències de les eleccions celebrades el passat diumenge, 2 de desembre, a Andalusia és l'”avanç” de l’extrema dreta, a la qual considera que se l’ha de “frenar”, i ha agregat que tant el PSOE com el PP han de fer una “anàlisi” dels resultats.

Puig, que ha fet aquestes declaracions abans d’inaugurar les jornades ‘Col·loqui Alfaro’, ha manifestat que un avançament electoral al País Valencià “no es descarta fins que es puga produir” però ha destacat el treball realitzat pel seu govern i ha advocat per “consolidar” el final de la legislatura.

Sobre el resultat a Andalusia, el també secretari general del PSPV-PSOE, que s’ha mostrat preocupat per l’avanç de l’extrema dreta, ha precisat que ara “es faran moltes anàlisis” però que “el fonamental és que l’extrema dreta no condicione l’agenda política espanyola”.

“És evident que algunes coses les haurem fet malament els altres partits polítics perquè emergisca amb aquesta fortalesa l’extrema dreta”, ha reconegut Puig.

Sobre què ha de fer ara la presidenta de la Junta d’Andalusia, Susana Díaz, ha afirmat: “No cal prendre cap decisió precipitada, cal llegir bé els resultats”.

Comparteix

Icona de pantalla completa