Diari La Veu del País Valencià
Fulgencio afirma que el govern espanyol en cap moment s’ha desentés dels migrants rescatats pel pesquer de Santa Pola

El delegat del govern espanyol, Juan Carlos Fulgencio, ha afirmat aquest dilluns que el Govern d’Espanya “en cap moment s’ha desentés” dels onze migrants nàufrags rescatats pel vaixell Nuestra Madre Loreto prop de les costes de Líbia i que aquest diumenge van ser lliurats a Malta. Així mateix, ha informat que ara estudiarà la situació jurídica de cadascun d’ells per a “adoptar la solució que s’estime oportuna”.

Fulgencio, després de rebre l’ambaixador del Regne Unit, Simon Manley, ha recalcat sobre aquest tema que la voluntat del govern espanyol és “resoldre” la situació d’aquestos migrants i no ha descartat que arriben a l’estat espanyol.

No obstant això, ha apuntat que pot ser que no es done la mateixa solució als onze migrants rescatats sinó que “dependrà de la situació individual i jurídica de cadascun d’ells”.

Així, ha recordat que els migrants van ser rescatats al mar i que cadascun d’ells té “una determinada situació” que serà estudiada de forma individualitzada pel govern espanyol per a adoptar “les mesures” oportunes.

Fulgencio ha remarcat que en aquestos casos cal ser “molt prudents” amb les informacions que es transmeten, sobretot “quan es tracta d’una situació que es produeix més enllà de les nostres fronteres, amb ciutadans rescatats i zones d’afectació d’altres països”.

Per això, ha apuntat que no es pot parlar de terminis perquè “en temes d’estrangeria s’han de seguir una sèrie de tràmits i s’ha d’arribar a un acord amb el govern de Malta”.

Comparteix

Icona de pantalla completa