Diari La Veu del País Valencià
La Generalitat finançarà la instal·lació de caixers en municipis sense sucursal bancària

La Generalitat finançarà la ubicació de caixers automàtics en municipis que no disposen d’una oficina bancària, a través d’un concurs públic en el qual es licitarà per 10.000 euros a l’any el lloguer de cada caixer. El cap del Consell, Ximo Puig, ha sigut l’encarregat de presentar el Pla contra l’exclusió financera dels xicotets municipis, que tindrà una durada de cinc anys i al qual s’han acollit ja 95 municipis dels 248 del país que no tenen cap sucursal bancària. Per a ubicar els caixers, els ajuntaments facilitaran un espai dins del consistori.

Puig ha assegurat que es tracta d’una iniciativa “molt avantguardista” a l’estat espanyol i que s’està estudiant que, a més dels caixers automàtics, es puga oferir també un servei d’assessorament financer, encara que no s’ha decidit encara si es licitarà com una millora o com un contracte diferent.

El president ha destacat que, segons les dades de l’Institut Valencià d’Investigacions Econòmiques (IVIE), el 2,7% de la població valenciana no té accés a una oficina bancària en el seu lloc de residència, la qual cosa suposa un total de 135.814 habitants.

De fet, molts municipis dels que no tenen sucursal bancària han hagut de pensar en fórmules per a facilitar al seu veïnat l’accés als caixers. Un veïnat que es localitza, fonamentalment, en municipis menuts d’interior que pateixen molts problemes de despoblament, entre ells la falta d’entitats bancàries. Algunes de les solucions que els ajuntaments d’aquestes localitats han trobat per a facilitar l’accés dels seus habitants als serveis financers són utilitzar el bus escolar o el cotxe municipal o sufragar un caixer mòbil.

Comparteix

Icona de pantalla completa