Diari La Veu del País Valencià
La mobilitat i els aparcaments, el millor i el pitjor valorat pel veïnat de València

“Es manté estable la imatge de l’equip de govern entre el veïnat”. Així ho ha expressat el regidor de Control Administratiu de l’Ajuntament de València, Carlos Galiana, qui ha presentat aquest dilluns els resultats del baròmetre municipal d’opinió pública. La ciutadania aprova la gestió del govern de la Nau amb un 5,6, a excepció del veïnat dels districtes d’Extramurs i Pobles de l’Oest, que la suspenen amb un 4,7 i un 4,8, respectivament. Entre els problemes que es perceben com a més greus a la ciutat està l’ocupació, amb un 18,6%, i la neteja, amb un 18,1%.

En el baròmetre publicat aquest dilluns 3 de desembre, que ha comptat amb 2.300 entrevistes realitzades entre setembre i octubre, s’ha evaluat la percepció que té la ciutadania sobre la imatge de la ciutat; els drets civils i la convivència, i el turisme. En l’estudi queda reflectit que, per a la població, entre els serveis que més han millorat a l’últim any es troben la mobilitat en bicicleta (carrilbici i Valenbisi), els mercats municipals, els centres de joventut i les instal·lacions esportives. Els serveis que, per contra, es percep que han empitjorat en els darrers 12 mesos són la neteja dels carrers, la regulació del trànsit i els aparcaments públics.

Així mateix, la ciutadania aprova la gestió de serveis municipals sobre els quals s’ha preguntat a l’estudi, a excepció dels aparcaments públics, que han tret un 4,7. En eixe sentit, Galiana ja ha anunciat que es crearan quatre nous aparcaments públics en superfície a la ciutat de València, que suposaran més de 12.000 metres quadrats. Entre la gestió dels serveis aprovats destaquen platges i festes populars, amb un 7 ambdues; el Parc Natural de l’Albufera, amb un 6,8, i els mercats municipals, amb un 6,7.

El grau de satisfacció respecte a viure a la ciutat és de notable alt, amb un 8,4. A més, en l’últim any, un 35,8% dels enquestats considera que la ciutat ha millorat i un 30,5% pensa que millorarà d’ací a un any. Si traslladem aquesta qüestió als districtes, un 59,3% creu que està igual i un 58,8% pensa que d’ací a un any el seu districte continuarà igual.

La neteja, el principal problema dels districtes

Quan es consulta a la ciutadania pel seu districte també es comprova que el problema de la neteja es percep major que a la ciutat en el seu conjunt, amb un 30,9%. Així doncs, entre les demandes que es farien a l’Ajuntament despunta la millora de la neteja i la recollida de residus (26,7%) i per darrere ja es posicionen altres peticions, com ara la millora del urbanisme (17,6%) i les zones verdes i els jocs infantils (10,7%).

Personalment, el problema que més afecta és l’ocupació, amb un 37,7%, seguida de l’economia social, amb un 16,8%. Entre les qüestions que més valora el veïnat del seu districte es troben la tranquil·litat (16,7%), el veïnat (14,6%) i la proximitat al centre (14,1%).

El turisme es percep com a beneficiós per a un 92,5%

“Podem afirmar que a València no hi ha turismefòbia: més del 90% de la ciutadania considera que el turisme és positiu per a la ciutat”, ha expressat el regidor Galiana, tot i que un 59% pensa que hi ha molt de turisme a la ciutat i un 34% troba que n’hi ha prou. L‘edil també ha destacat que el 89,2% del veïnat assegura que el turisme projecta la imatge de la ciutat al món, el 86% considera que crea llocs de treball i el 86%, que aporta diners a l’economia municipal.

L’enquesta municipal s’ha realitzat sobre un espectre de 2.300 persones, triades de manera aleatòria en 287 punts de la ciutat, segons quotes de sexe, edat i relació amb l’activitat econòmica per districte. Els avanços de resultats per al total de la ciutat ja estan publicats a la web municipal.

Comparteix

Icona de pantalla completa