València suma tres nous carrils bici: davant de l'EOI i en les avingudes de Suècia i Regne de València

Giuseppe Grezzi destaca la creació "d'una vertadera xarxa per a facilitar de manera segregada i segura la mobilitat de vehicles sostenibles"
/ València
4 desembre 2018 01:00h
Les obres dels tres nous carrils bici estan en marxa des de divendres passat, 30 de novembre.

La ciutat de València es prepara per a acollir tres nous carrils bici. Divendres passat, 30 de novembre, va començar l'execució de les obres en la marginal esquerra del jardí del Túria als carrers Mauro Guillén i Pla de Saïdia, el tram més pròxim a l'Escola Oficial d'Idiomes (EOI). En concret, es van iniciar les actuacions per a desplaçar la mitjana existent cap a l'antic llit del riu, de manera que davant de l'EOI en calçada queden el nou carril bici bidireccional, el mateix nombre de carrils de trànsit motoritzat en sentit oest i un carril EMT/Taxi, a més d'un altre carril de lliure circulació en sentit est. En aquest tram, a més, es baixaran els aparcabicis de la vorera per a recuperar l'espai per als vianants, se situarà un estacionament de Valenbisi i es crearà un nou pas de vianants entre el Pont de Sant Josep i el carrer del Doctor Olóriz. De la mateixa manera, es crearà un itinerari segregat i bidireccional per a facilitar el trànsit ciclista entre la rampa d'accés al jardí del Túria i el Pont de Sant Josep.

Aquest carril bici de 1.275 metres unirà el Pont de Fusta amb el Pont de les Arts pel lateral més allunyat a l'antic llit del riu i en el seu recorregut connectarà amb els carrils bici de Pare Ferrís, l'avinguda de la Constitució –que pròximament també tindrà carril fins a la Ronda Nord–, el carrer d'Almassora per Santa Amàlia, el Pont de Fusta i el Pont de les Arts.

D'altra banda, aquest dilluns van començar les obres en el nou carril bici de l'avinguda de Suècia, concretament en el tram que discorre pel carrer del General Gil Dolz, on l'espai que ocuparà el carril ha sigut barrat i s'ha procedit a la instal·lació d'elements de segregat, que s'espera que estiguen instal·lats abans del final de la setmana. Aquest carril completarà l'itinerari segregat i segur entre el Pont de les Flors i Blasco Ibáñez per a bicicletes i vehicles de mobilitat personal i ampliarà el concepte de xarxa connectant carrils ja existents.

Finalment, també estan ja en marxa les obres del carril bici de l'avinguda Regne de València, que unirà l'Albereda pel Pont del Regne fins al carrer de Xàtiva passant pel carrer Russafa. El pla de l'obra preveu executar abans de l'aturada nadalenca tot el tram comprés entre Peris i Valero i la marginal del riu, de manera que quedaria per a l'any vinent l'execució de la resta dels 1.700 metres de carril bici segregat en calçada, que se situaran pegats al bulevard central exceptuant l'últim tram entre el carrer de Sant Valer i la Gran Via Marqués del Túria, on s'emplaçaran entre la zona d'estacionament de cotxes i motos i la vorera. Quant al carrer Russafa, se situarà, de nou, pel lateral esquerre en el sentit del trànsit rodat.

Amb aquestos carrils, els que ja estan en marxa i els que s'executaran en breu, el regidor de Mobilitat Sostenible, Giuseppe Grezzi, ha considerat que "la ciutat disposarà ja per fi d'una vertadera xarxa per a facilitar de manera segregada i segura la mobilitat de vehicles sostenibles". Segons ha explicat, "hi ha hagut alguna resistència al nostre treball, especialment dels grups de l'oposició, però el temps ha posat cadascun al seu lloc i hui és un fet que la ciutadania demana que estes vies es continuen estenent per tota València perquè cap barri quede al marge de poder desplaçar-se tant amb bicicleta com amb altres vehicles de mobilitat personal".

next