Diari La Veu del País Valencià
Ribó respon al TSJ que no es pot tancar la depuradora de Pinedo

VALÈNCIA. La depuradora de Pinedo continua en el focus d’actualitat. Aquest dimarts, l’alcalde de València, Joan Ribó, ha reafirmat la impossibilitat de tancar-la malgrat que el Tribunal Superior de Justícia (TSJ) valencià ha demanat explicacions sobre com es tancarà en un escrit adreçat tant al consistori com a la Conselleria de Medi Ambient. “En aquestos moments no és possible que s’ature la depuradora perquè seria una catàstrofe mediambiental”, ha subratllat Ribó, davant les preguntes dels mitjans.

El tancament de la depuradora suposaria l’abocament a la mar de l’aigua bruta d’aproximadament 1.200.000 persones residents tant a València com a l’àrea metropolitana, en total, 59 municipis. En eixe sentit, l’alcalde ha recordat que si aquesta instal·lació s’atura, “hi haurà, com a mínim, una desfeta mediambiental en totes les platges del sud de València”. Ribó també ha aprofitat per a apuntar les inversions previstes per a millorar el funcionament de la depuradora davant dels problemes que ha viscut el veïnat de Pinedo.

En concret, la Generalitat, a través de l’Entitat de Sanejament d’Aigües Residuals (Epsar), va anunciar una inversió de 25 milions d’euros per a aplicar mesures correctores en la depuradora de Pinedo, millorar la qualitat ambiental de l’entorn de la planta i evitar el seu tancament.

A més, i davant els deu dies de marge que ha marcat el TSJ perquè les administracions municipal i autonòmica es pronuncien sobre com es procedirà al tancament, Ribó ha recordat que “l’estat espanyol ha estat sancionat per no depurar les seues aigües” i que “alguns municipis del Baix Maestrat també han estat sancionats” Al respecte, l’alcalde ha mostrat la seua intenció de no cometre el mateix error.

Per la seua banda, el regidor delegat del Cicle Integral de l’Aigua, Vicent Sarrià, també ha dit aquest dimarts que des de l’Ajuntament “estarem vigilants i treballant amb la Conselleria perquè es done satisfacció al que era una justa demanda del veïnat de la zona“.

Comparteix

Icona de pantalla completa