Diari La Veu del País Valencià
Es lliuren els Premis Literaris Ciutat de València als huit guardonats

Amb una dotació de 72.000 euros, aquest dimarts s’han lliurat els 36ns Premis Literaris Ciutat de València als huit escriptors guanyadors, entre els quals es troba el col·laborador de Diari La Veu Iban Llop, que ha obtingut el premi Maria Beneyto per Serps i paisatges. En la present edició també s’ha premiat Jesús Moncho, Rodrigo Germán Día Cortez, Ferran Archilés, Vicente Mora Suárez-Varela, Francisco Ramón Romeu, Sergio Martínez Vila i Miguel Saporta.

L’alcalde de València, Joan Ribó, ha indicat que els premis són “un referent de la ciutat que transcendeix en la resta de l’estat espanyol i fora d’ell, i una bona plataforma de promoció per a una carrera creativa en el món de la literatura”. Ribó i la regidora de Cultura, Glòria Tello, han sigut els encarregats de fer el lliurament d’aquestos premis a l’hemicicle municipal, on també estava present la vicepresidenta de la Diputació de València, Maria Josep Amigó.

Les obres premiades han sigut seleccionades entre les 256 presentades en les categories literàries de novel·la, assaig, teatre i poesia. Com en edicions anteriors, el concurs es compon de huit modalitats, quatre en valencià i quatre en castellà. Ribó ha destacat la importància d’haver recuperat aquestos premis per a “donar força i possibilitats a les persones que estan treballant en l’àmbit cultural”.

En aquest sentit, Vicente Luis Mora Suárez-Varela, premiat amb el premi Celia Amorós i encarregat de fer el discurs dels guardonats, ha exposat que “aquestos premis permeten als escriptors escriure amb tranquil·litat, sense tindre més preocupació que el criteri artístic”.

Per la seua banda, la regidora de Cultura, Glòria Tello, ha destacat l’augment del nombre de premis, que ha passat de dos a huit, per a “donar suport al sector cultural i als autors de les obres, i tindre així una estructura cultural potent a la ciutat”. A més, Tello ha recordat que les obres, que seran publicades per les editorials Pre-textos, Bromera, Ñaque i Bullent, es presentaran a la pròxima Fira del Llibre.

Els premiats, per categories

Pel que fa als premis, al gènere de narrativa, l’autor Jesús Carles Moncho Pascual ha rebut el premi Isabel de Villena per l’obra I en la fatiga, si topa, d’amic, el diable, mentre que el premi Vicente Blasco Ibáñez ha sigut entregat a Rodrigo Germán Díaz Cortez per l’obra Música para pistoleros. En la categoria d’assaig, Ferran Archilés Cardona ha rebut el premi Josep Vicent Marqués per l’obra Dues o tres pintes més tard. Notes disperses i Vicente Luis Mora Suárez-Varela ha sigut guardonat amb el premi Celia Amorós per l’assaig La huída de la imaginación literaria en la era del copio y pego.

El lliurament dels premis vinculats a la modalitat de teatre ha comptat amb la presència dels guardonats: Francisco Ramón Romeu Sánchez, guanyador del premi Eduard Escalante per l’obra Play, i Sergio Martínez Vila, que s’ha alçat amb el premi Max Aub per No temáis, yo vencí al mundo. Així mateix, Iban Llop ha rebut el premi Maria Beneyto per Serps i paisatges i Miguel Saporta Bon ha sigut premiat amb el guardó Juan Gil-Albert per En fiera y desigual batalla.

Comparteix

Icona de pantalla completa