La justícia imputa l'alcaldessa de la Vall d'Uixó per retirar la creu dels caiguts en compliment de la llei

La socialista Tania Baños haurà de declarar com a investigada per l'enderrocament del símbol franquista en juny
/ València
4 desembre 2018 01:00h
La Guàrdia Civil ha hagut de personar-se a la plaça de la Pau de la Vall d\'Uixó per a garantir que els treballs d\'enderroc es pogueren realitzar.

L'alcaldessa de la Vall d'Uixó (la Plana Baixa), la socialista Tania Baños, haurà de declarar com a investigada al jutjat de Nules a causa de l'enderrocament de la creu dels caiguts situada a la plaça de la Pau del municipi. La creu va ser retirada en juny per ordre del govern tripartit que lidera Baños en compliment de la Llei de Memòria Històrica, ja que consideraven que es tractava un vestigi franquista. Els demandants, per contra, argumenten que es tracta d'un símbol religiós.

Així, la imputació de Baños té lloc després que el jutjat haja admés a tràmit dues denúncies contra la retirada del símbol que han interposat l'Associació Espanyola d'Advocats Cristians i el Partit Popular

En un comunicat, el PP ha celebrat la imputació i ha recordat que ja van advertir l'equip de govern municipal que "l'informe d'experts no confirmava que fóra un vestigi franquista". A més, aquesta formació critica que la retirada de la creu es va fer "sense un acord del ple i sense un expedient administratiu complet i justificat". 

next