Diari La Veu del País Valencià
Habitatge subvenciona la reforma de 673 llars fins a un màxim de 4.200 euros

La Conselleria d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori ha publicat en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV) els beneficiaris de les ajudes del Pla Renhata per a la reforma a l’interior dels habitatges, que es poden consultar ja en la seua web.

En total, ha informat el director general d’Habitatge, Rehabilitació i Regeneració Urbana, Rafael Briet, s’han concedit ajudes a 673 famílies per un total de 2.038.785 euros. En aquest sentit, Briet ha destacat que, enguany, “han obtingut ajudes totes les sol·licituds que s’han presentat que reunien els requisits establits en les bases de la convocatòria”.

Així, en aquesta edició s’han presentat al Pla Renhata 741 sol·licituds, de les quals només se n’han denegat 56 perquè incomplien les condicions demandades. Com ha recordat el director general, la Generalitat va impulsar aquestes ajudes per primera vegada en 2017 i la convocatòria va ser tot un èxit. El Pla Renhata regula les ajudes per a actuacions de millora de les condicions d’habitabilitat a l’interior dels habitatges; la reforma de banys i cuines, i l’adaptació de l’accessibilitat atesa la diversitat funcional dels seus ocupants.

Aquest pla d’ajuda a la rehabilitació s’emmarca, ha assenyalat Briet, “en la política impulsada per la Conselleria i que aposta per la rehabilitació per a millorar les condicions d’habitabilitat de les nostres vivendes a través d’ajudes directes als propietaris i per a reactivar un sector tan castigat per la crisi com és el de la construcció”.

Per a la concessió d’aquestes ajudes s’han adoptat dos criteris, un en funció del grau de discapacitat d’algun dels membres residents en l’habitatge i un altre basat en la categoria cadastral de l’habitatge.

Les subvencions, amb càrrec als fons de la Generalitat, són del 30% i del 40% del pressupost protegible, fins a un màxim de 3.000 o 4.200 euros segons el barem obtingut. A més, el pressupost subvencionable no serà inferior a 2.000 euros ni superior a 12.000 euros, amb independència del pressupost real de les obres, que pot ser major. Enguany s’inclou també una subvenció bàsica d’un 5% per a costejar els treballs tècnics previs a tots aquells que complisquen els requisits.

Comparteix

Icona de pantalla completa