Diari La Veu del País Valencià
À Punt emet el documental que despulla les ‘ambicions’ ultradretanes del líder de Vox

À Punt emet aquest dimecres, a les 22 hores, Vox, l’ambició de Santiago Abascal, un documental que recorre la biografia del líder del partit d’extrema dreta que aquest passat diumenge va aconseguir irrompre al Parlament andalús després d’aconseguir 12 escons en els comicis autonòmics.

La cinta es va estrenar aquest passat diumenge en la televisió basca (ETB2) dins de l’espai 360º del canal públic dedicat als documentals. Així, segons està anunciat, la televisió pública valenciana, À Punt, l’emetrà aquest dimecres a les 22 hores dins de Documentals À Punt.

Vox, la ambición de Santiago Abascal està encapçalat per la directora i presentadora d’ETB2, Eider Hurtado, qui s’entrevista amb l’exmilitant del PP basc que ara s’erigeix com un renovat líder de l’extrema dreta espanyola. La cinta tracta de descobrir les aspiracions del polític ultradretà i donar resposta a qui s’amaga darrere de la presidència de Vox, quins són els interessos d’Abascal després de deixar Euskadi i traslladar-se a Madrid per a fer carrera política.

Hurtado es posa cara a cara amb Abascal però també recull els testimonis dels qui han conegut de prop el polític nascut a Amurrio i hui president de Vox. L’equip del programa d’ETB2 es trasllada a València, on Santiago Abascal busca el suport electoral amb un míting al qual acudeix el programa. En la cinta, indica À Punt, es revela el perfil franquista dels seus militants a València. Tot i això, el documental també aprofundeix en el finançament del partit, les sospites sobre el seu origen i el vincle amb organitzacions d’extrema dreta. Els qui han format part de les estructures del partit parlen de la confluència de grans empreses espanyoles; mitjans de comunicació i grups de pressió estrangers, i de la destinació il·lícita dels diners, dedicada, segons asseguren, a mantindre econòmicament els seus màxims dirigents.

Comparteix

Icona de pantalla completa