Diari La Veu del País Valencià
El Congrés informa les Corts que l’11 de desembre se celebrarà la ponència sobre la reforma de l’Estatut

Les Corts Valencianes han rebut aquest dimecres la comunicació del Congrés relativa a la convocatòria de la ponència conjunta per a informar sobre la proposta de reforma de la disposició addicional primera de l’Estatut d’Autonomia. La cita està prevista per al proper dimarts, 11 de desembre, a les 11.00h.

Els membres de la Mesa i els portaveus de la Comissió Constitucional del Congrés van acordar aprovar el text en ponència l’11 de desembre i portar-lo l’endemà passat a l’òrgan que presideix el ‘popular’ Jesús Posada. La cambra autonòmica valenciana estava a l’espera de la comunicació.

L’objectiu és que la modificació de la norma fonamental valenciana es puga elevar al Ple el 20 de desembre, passe al Senat i siga aprovada de forma definitiva abans de la dissolució de les Corts a finals de març, de cara als comicis autonòmics de maig de 2019.

Aquesta reforma estatutària està pendent al Congrés des que l’aprovaren les Corts en 2011, quan el parlament autonòmic va aprovar una modificació amb què es pretenia afegir una clàusula per la qual la inversió de l’Estat en aquesta autonomia fóra l’equivalent al seu pes poblacional.

Comparteix

Icona de pantalla completa