Diari La Veu del País Valencià
CGT convoca aturades parcials en FGV a partir de desembre

CGT ha convocat aturades parcials en la plantilla de Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) a partir del 14 de desembre, per a reclamar la reposició de la plantilla dels diferents col·lectius de l’empresa, la millora de les condicions d’agents d’estacions i una recuperació salarial. El sindicat no descarta, “davant la previsió d’un llarg conflicte, endurir les mesures”. Els representants dels treballadors van decidir organitzar aquestes aturades en una assemblea celebrada el passat 13 de novembre, ha explicat l’organització sindical en un comunicat.

CGT ha assegurat que les seues demandes són “les mateixes” que està “reivindicant i denunciant des de fa més de tres anys”. En concret, demana la reposició de la plantilla dels diferents col·lectius de l’empresa, especialment en l’Àrea Tècnica (Manteniment d’Instal·lacions Fixes i Tallers). El sindicat ha advertit que el “dèficit de plantilla en àrees tan sensibles a la seguretat estan propiciant les contínues externalitzacions dels serveis i, per tant, l’incompliment dels acords d’aquestos col·lectius”.

En aquest sentit, “tot i havent-se acordat en el XII Conveni Col·lectiu la creació d’una Taula d’Internalització de serveis”, “inexistent” fins a hui, “les polítiques dutes a terme per l’actual govern han sigut les més agressives contra el servei públic de transports que FGV representa”, ha asseverat CGT.

De la mateixa manera, l’organització reclama la “millora de les condicions laborals del col·lectiu d’agents d’estacions, un dels més maltractats i sobre els quals pesen els més greuges comparatius”. També exigeix la “recuperació salarial, després d’un minvament d’aquest que supera el 20%” i la negociació de la Relació de Llocs de treball.

“A tot açò cal afegir un clima laboral enrarit encara més amb les conseqüències presents i futures de l’entrada en vigor de la Llei Valenciana de Seguretat Ferroviària, en la qual la representació sindical no ha tingut cabuda, tal com es va prometre”, així com les de l’anunci del Servei Nocturn, ha assenyalat el sindicat.

CGT ha demanat un “servei de transport públic i social”. “Portem anys denunciant que aquesta empresa no és capaç, amb els recursos presents, d’abordar el servei ordinari. És per açò que, una vegada més, demanem al govern valencià del canvi que deixe a un costat les promeses i els anuncis populistes per a passar als fets”, ha resolt.

Comparteix

Icona de pantalla completa