Les grans superfícies preveuen augmentar les vendes respecte a la campanya de Nadal de 2017

Els comerciants creuen que les bones perspectives es deuen a l'augment de la capacitat econòmica de les families
/ València
5 desembre 2018 01:00h
Les empreses de Anged al País Valencià han contractat prop de 4.000 persones per a reforçar les seues plantilles en aquesta campanya.

L'Associació Nacional de Grans Empreses de la Distribució (ANGED) ha assegurat que les companyies de distribució mostren un "prudent optimisme" respecte a l'actual campanya de Nadal, que ha arrancat amb creixement en vendes respecte a 2017.

Com a raons l'organització ha apuntat que enguany ha millorat la capacitat econòmica de les famílies, que en els últims mesos s'han recuperat les vendes, que hi ha hagut una lleugera recuperació de la confiança dels consumidors i que el mercat laboral també ha començat a tindre una tendència positiva.

Aquest dijous, 6 de desembre, el festiu de dissabte, dia 8, i diumenge, dia 9, les grans superfícies valencianes obriran de nou les seues portes per a facilitar les compres d'equipament familiar i, sobretot, donades les dates, la bestreta de les compres nadalenques. La previsió és rebre més d'1,3 milions de clients fins al final de la setmana, avança l'associació en un comunicat.

Les empreses d'ANGED al País Valencià han contractat prop de 4.000 persones per a reforçar les seues plantilles en aquesta campanya. Aquestes contractacions de temporada, que afecten majoritàriament menors de 30 anys, estan relacionades amb les bones previsions d'increment del consum. El personal de les línies de caixa, els reposadors, treballadors de paqueteria i magatzem són els perfils que concentren la major part dels reforços.

Es consolida l'obertura el diumenge

Després de sis mesos d'obertura continuada en les Zones de Gran Afluència Turística (ZGAT), el portaveu autonòmic d'ANGED, Joaquín Cerveró, ha destacat que es consolida la tendència del consumidor a visitar els establiments el diumenge i els festius "per l'atractiu i el valor afegit que suposa la botiga física com a experiència de compra i lúdica, quan el consumidor disposa de més temps i tranquil·litat per a triar".

"Aquesta faceta experiencial dels nostres establiments físics enfront d'altres canals cobra especial rellevància per Nadal, com va quedar constatat diumenge passat, dia 2", ha il·lustrat, per a afegir que les dades de venda en confecció, regal, decoració i alimentació dels primers dies del mes, junt amb la campanya nadalenca i l'arribada d'altres obertures de festius, fan preveure "un bon mes de desembre en el comerç valencià, de nou per damunt de la mitjana nacional".

En l'arrencada de la campanya, els regals, productes de decoració nadalenca i l'alimentació són els productes més demandats, "aprofitant els bons preus". Les grans superfícies afronten així el Nadal amb el propòsit de facilitar al públic "els millors preus de la història", a més de possibilitats per a finançar les compres tradicionals d'aquestos dies i la garantia de qualitat i servei.

next