Auxiliadora Borja, primera degana del Col·legi d'Advocats de València

La nova junta compta com a vicedegana amb la jurista Ángela Coquillat
/ València
6 desembre 2018 01:00h
La candidatura encapçalada per Borja ha rebut 947 vots.

La lletrada Auxiliadora Borja Albiol és la nova i primera degana del Col·legi d'Advocats de València (ICAV) després de la jornada electoral celebrada aquest dimecres en la qual va aconseguir un total de 946 vots, que equivalen a 1.777 suports. La participació per a aquestes eleccions en la qual s'ha renovat parcialment la Junta ha sigut del 20,39% dels col·legiats.

Així ho ha donat a conéixer en la matinada d'aquest dijous l'ICAV una vegada acabada la jornada electoral. La Junta de Govern i les candidatures presentades –a més de Borja, aspiraven al càrrec de degà Héctor Paricio, Rebeca Lino i Jorge Muñoz– han expressat el seu agraïment i enhorabona als col·legiats "per la participació i l'ambient" en el qual s'ha desenvolupat la jornada.

En la nova junta de la degana Borja, que substitueix en el càrrec Rafael Bonmatí, també figura una dona com a vicedegana: Ángela Coquillat. Com a diputat primer està Juan Gómez Subiela; tercer, Daniel Morata Sánchez-Tarazaga; cinquè, Guillermo Duyos Lledó; setè, Jorge García-Gascó Lominchar; novè, Josep Julià Pascual Llopis i onzena, Gracia Guillem Carrau.

Borja és experta en Dret laboral, Seguretat Social i Assessoria Jurídica d'empreses i es va incorporar a l'ICAV en 1982, any en el qual es va llicenciar en la Universitat de València en l'especialitat de Dret d'empresa. Així mateix, és Tècnic Superior en Prevenció de Riscos Laborals, en l'especialitat d'Ergonomia i Psicologia Aplicada i Gestor Administratiu.

La candidatura de Borja es va presentar amb el lema 'Es tu colegio, estamos contigo' i amb un programa amb els objectius, entre d'altres, de millorar les polítiques de reducció de quotes; prestar ajuda a companys de mitjans i xicotets despatxos mitjançant accessos a noves tecnologies i donar suport en la reducció de costos; donar "protecció i empara" davant l'arbitrarietat; implantar i desenvolupar una APP de comunicació directa amb l'ICAV, i fomentar la participació.

Així mateix, plantejaven promoure mesures de conciliació de la vida professional i familiar; impulsar la formació contínua i en línia; proporcionar proximitat i transparència en la gestió del col·legi; ampliar serveis col·legials i afavorir als lletrats que presten torn d'ofici, i implementar des de les dependències de l'ICAV la videoconferència amb els justiciables interns en presons.

Subscriu-te al nostre butlletí per rebre les últimes novetats al teu correu.
next