Una diada commemorativa per a celebrar els 86 anys de les Normes de Castelló

Sota el lema 'Decidim valencià!', la plaça Major de la ciutat acollirà concerts, muixerangues i activitats infantils
/ València
6 desembre 2018 01:00h
Foto de l'Assemblea de Mestres de ‘Levante’, celebrada a Castelló dies després de la signatura dels Normes. Entre altres hi pareixen Gaietà Huguet, Enric Soler i Godes o Carles Salvador.

Sota el lema 'Decidim valencià!', el 15 de desembre tindrà lloc una diada organitzada per la plataforma Castelló per la llengua, en col·laboració amb la regidoria de Normalització Lingüística de l'Ajuntament de Castelló de la Plana, amb motiu del 86é aniversari de les Normes de Castelló. El regidor de Normalització, Ignasi Garcia, convida tota la ciutadania a participar dels actes i commemorar l'aniversari de les normes, que "reconeixen una cosa tan bàsica com la unitat de la llengua".

Garcia ha explicat que "durant aquestes setmanes s'han previst una sèrie de conferències i diferents actes, entre els quals va ressaltar 'La Festa del Cinema en Valencià', que va ser un èxit i que va tindre una grandíssima acollida, amb més de 900 persones inscrites". Els actes finalitzaran el dissabte 15 de desembre amb les diferents activitats que ompliran, per primera vegada, la Plaça Major de Castelló de música i cultura, en un dia en què es vol centrar la reivindicació en els drets lingüístics dels valencianoparlants.

La diada començarà a les 10.00 hores amb la 'fira d'entitats', en la qual més de 30 col·lectius muntaran paradetes informatives. A partir de les 11.00 hores s'iniciaran les activitats adreçades al públic infantil, amb un taller de botafocs, contacontes LGTBI, animació infantil amb l'Esplai Pentecosta i l'actuació de Trobadorets.

Les muixerangues arribaran a les 13.00 hores amb l'actuació de les dues formacions muixerangueres de la ciutat: la Conlloga-Muixeranga de Castelló i la Muixeranga de la Plana. A continuació, hi haurà un dinar popular i, a partir de les 17.00 hores, tindrà lloc una concentració davant de la Casa Matutano, seu de la signatura de les Normes del 32, on es llegirà del manifest. Finalment, la diada culminarà en un ambient festiu amb els concerts de Mireia Vives i Borja Penalba; Gener, i Pepet i Marieta, a partir de les 17.30 hores.

La Regidoria convida tots els castellonencs que aquest pròxim dia 15 de desembre isquen al carrer i participen dels actes programats "per a dir que decidim parlar i viure en valencià, ja que no hauria de ser una cosa excepcional, però per desgràcia ho està sent", conclou.

Subscriu-te al nostre butlletí per rebre les últimes novetats al teu correu.
next