Diari La Veu del País Valencià
Cs demana 40.000 euros per a estrenar una òpera de Lluís ‘El Sifoner’

El grup parlamentari Ciutadans (Cs) a les Corts ha presentat una esmena als pressupostos de 2019 per un valor de quasi 40.000 euros per a l’estrena d’una òpera íntegrament escrita i desenvolupada en valencià.

“Es tracta d’una obra basada en el Pare Pere, natural de Dénia, la història personal del qual vol presentar al públic una confraria d’aquesta localitat, que porta més de dos anys treballant en el projecte”, ha explicat el diputat Tony Woodward.

“De fet, fa dos estius es va estrenar una part d’aquesta òpera, que va acollir un gran èxit de crítica. Per això, ara, l’objectiu és poder representar-la de manera completa, amb la posada en escena corresponent, en abril de 2019”, ha afegit. Per al parlamentari, “suposa una oportunitat per a posar en valor el talent i l’art valencià des de la Marina Alta”, i destaca el caràcter “ambiciós del projecte, que conjumina part teatral, musical i audiovisual”.

L’esmena de Cs sol·licita un total de 38.500 euros que es destinaran a sufragar totes les despeses de l’obra, entre la direcció, la producció, el cor, l’orquestra, els actors, el vestuari, el disseny, el material audiovisual i el lloguer de les instal·lacions.

Una òpera d’El Sifoner

Rere la proposta està el compositor Francesc Estévez, qui en agost de 2016 va oferir, junt amb el llibretista de l’òpera, el cantant i escriptor Lluís Fornés ‘El Sifoner’, un avançament de la nova peça lírica.

La preestrena en mode concert amb una selecció d’Escenes de l’òpera Fra Pere el Descalç va tindre lloc fa dos anys a Jesús Pobre (la Marina Alta), tal com recollia aleshores La Marina Plaza, a l’església de la localitat i casa del predicador franciscà.

Estévez va anunciar que l’òpera no estava encara acabada i que estaven treballant el també director de l’Orquestra de la Marina Alta i Lluís Fornés per a concloure un projecte que no estava sent gens fàcil ,motiu pel qual va demanar suport institucional per a acabar-la.

En l’estrena de Fra Pere el Descalç van participar el baríton Sebastià Peris, un cor de 12 persones, l’Orquestra de la Marina Alta i Sifoner, com a recitador, junt amb la periodista i escriptora Empar Ferrer.

Comparteix

Icona de pantalla completa