Oltra, sobre Vox: "Ací ens hem vacunat contra fenòmens polítics antidemocràtics"

La vicepresidenta del Consell creu que l'extrema dreta no tindrà cap oportunitat de tindre representació en les eleccions de 2019
/ València
6 desembre 2018 01:00h
Oltra considera que la garantia dels drets socials serveix d\'antídot contra els partits d\'ultra dreta.

La vicepresidenta i portaveu del Consell, Mónica Oltra, ha assegurat aquest dijous, preguntada per si Vox podria tindre representació en les pròximes eleccions, que al País Valencià "sí que ens hem vacunat contra fenòmens polítics antidemocràtics" o "que van contra la Constitució" a través de polítiques de "cohesió social".

Oltra s'ha pronunciat en aquestos termes en declaracions als mitjans en els actes commemoratius del Dia de la Constitució Espanyola que celebra la Generalitat a Alacant en ser preguntada per les passades eleccions andaluses i la possibilitat que Vox poguera tindre una oportunitat d'accedir a representació pública.

"Crec que ací sí que ens hem vacunat contra aquestos fenòmens polítics antidemocràtics", ha dit la també colíder de Compromís, qui ha subratllat totes les polítiques socials engegades pel Botànic, que creu que és un "exemple a exportar". Així, ha insistit que al País Valencià "ens hem vacunat" contra aquestos fenòmens mitjançant la renda valenciana d'inclusió, amb l'eliminació dels copagaments farmacèutics i amb el programa de gratuïtat de llibres XarxaLlibres.

En aquesta línia, ha fet també recalcament en el "fet diferencial" del País Valencià i la resta de l'Estat: "Ací està i governa Compromís. Aquest fet diferencial ens fa més forts enfront de moviments antidemocràtics".

Al seu judici, la irrupció de Vox al Parlament andalús "és una conseqüència d'una dretització de les polítiques i la vacuna contra l'extrema dreta i els enemics la Constitució i la democràcia són les polítiques de cohesió social".

Aquestes polítiques són les que "fan que la gent se senta segura i amb suport dels poders públics, que ningú es queda pel camí perquè hi ha drets garantits que fan que les persones no se senten abandonades. Aquesta és la vacuna contra l'extrema dreta, el feixisme, la ultradreta i els enemics de la democràcia", ha insistit.

Subscriu-te al nostre butlletí per rebre les últimes novetats al teu correu.
next