Diari La Veu del País Valencià
Gonzalo Anaya exigeix a Educació que respecte les línies en valencià
RedactaVeu / València

La Confederació de les AMPA Gonzalo Anaya del País Valencia, integrada per FAPA Castelló Penyagolosa, FAPA-València i FAPA Enric Valor Alacant, considera que la Conselleria d’Educació està prenent “decisions unilaterals” al eliminar les línies d’ensenyament en valencià o transformar-les a ensenyament en castellà a centres educatius com el CEIP Herrero de Castelló i l’escola de la Vilavella.

Davant aquesta decisió, les AMPA dels centres educatius han sol•licitat suport a aquesta organització per tal d’evitar el tancament de les línies en valencià als seus centres educatius, com a conseqüència de l’arranjament escolar.

Per a la presidenta de la Confederació e les AMPA Gonzalo Anaya, Loli Tirado, eliminar o canviar línies d’ensenyament en valencià és una decisió política “que no respecta l’opció lingüística de les famílies i, que sols, significa una falta de respecte cap a la llengua pròpia”.

Per aquesta raó, la Confederació Gonzalo Anaya estudiarà juntament amb les organitzacions que defensen l’ensenyament en valencià, “totes les accions legals per evitar la desaparició de les línies als centres educatius on estan consolidades i garantir, via la llibertat d’elecció de centre, que es respecta l’opció lingüística de les famílies”, segons ha informat en un comunicat.

A més i en la mateixa línia, la Confederació ha anunciat que dona “tot el suport” a totes les mares i pares d’alumnes, a les AMPA i docents que estan realitzant tancaments a les escoles per exigir que no s’eliminen aules als centres educatius.

Comparteix

Icona de pantalla completa