Diari La Veu del País Valencià
El TSJ valencià manté a la presó a Tauroni en existir risc de fugida
RedactaVeu / Europa Press / València

En un acte celebrat passat dijous, contra el qual no cap recurs, la sala ha acordat rebutjar l’al•legació de l’acusat contra una decisió anterior en la qual acordava mantenir-lo a la presó -actualment és l’únic dels processaments en les dues peces de la causa que ho està- en considerar que “no han variat les circumstàncies en aquest cas” i que, per part de la defensa, no s’han desvirtuat els arguments adoptats en el seu moment perquè seguisca a la presó.

De fet, indica que la sala ja s’ha pronunciat en altres ocasions sobre aquesta petició “sense que pel poc temps transcorregut hagen pogut modificar-se les circumstàncies valorades”.

Així, assenyala que “sent la finalitat de la mesura assegurar la presència de l’acusat a judici”, no solament durant les sessions ja celebrades sinó també que estiga a la disposició de la sala en el moment en què es dicte sentència, i atès que el tribunal està en fase d’estudi d’aquesta “complexa causa”, es decideix mantenir-lo a la presó “en tant no es perfile completament l’eventual responsabilitat del recurrent en subsistir aqueix risc de fugida”.

En aquesta causa a Tauroni se l’ha jutjat al costat de la cúpula de l’extinta Conselleria de Solidaritat, inclòs l’exconseller i actual diputat No Adscrit en Les Corts, Rafael Blasco, per la peça relativa a les ajudes concedides a la Fundació Cyes, una de les dues que té la causa. El fiscal reclama per a ell onze anys de presó i 21 d’inhabilitació.

A l’inici del judici, la sala ja va decidir prorrogar la presó de Tauroni per un termini màxim de dos anys.

El tribunal en altres resolucions ha recordat que l’article 503 de la Llei d’Enjudiciament criminal estableix que la situació provisional podrà ser decretada si existeix un o diversos fets que presenten caràcters de delicte sancionat amb pena que el seu màxim siga igual o superior a dos anys de presó; que apareguen bastants motius per a creure la persona responsable del delicte; i quan es vulga assegurar la seua presència en el procés davant un risc de fugida o que es puguen destruir proves rellevants.

Comparteix

Icona de pantalla completa