Diari La Veu del País Valencià
Els investigadors descarten l’homofòbia com a causa de la mort violenta del líder de Lambda

Els investigadors encarregats del cas de la mort de l’activista LGTBI Fernando Lumbreras han descartat l’homofòbia com a causa de la seua defunció després que el seu cadàver fóra trobat a la seua casa de València amb evidents signes de violència, segons han informat a EFE fonts de la investigació.

D’altra banda, des de la Prefectura Superior de Policia han afegit que de moment no hi ha cap persona detinguda en relació amb els fets. El cadàver de Lumbreras, de 60 anys, es va trobar emmanillat i amb cops per tot el cos al seu domicili del carrer de Julián Peña de València, on pel que sembla vivia sol. Fernando Lumbreras, natural de Melilla, va ser un dels primers coordinadors de Lambda a la ciutat de València i un pioner en la defensa dels drets LGTBI.

L’actual coordinador de Lambda València, Alec Casanova, ha explicat a EFE que volen organitzar un acte per a honrar Lumbreras però de moment han de “respectar els temps” i saber si la seua família vol un funeral públic o privat. “Si la família decidira fer un acte privat, Lambda, per la seua banda, faria algun acte en memòria d’aquest activista i del que va representar per al moviment LGTBI”, ha assenyalat Casanova.

Ha recordat que els fets són “molt recents” i que estan a l’espera de qualsevol informació que li puga proporcionar tant la policia com la família de la víctima. En el seu compte de Facebook, Lambda València assenyala que estan “plenament afectats” per l’ocorregut i assenyalen que, encara que faran algun acte en la seua memòria, volen i necessiten “esperar” al fet que el procés de recerca els permeta poder prendre “decisions” i demanen “paciència i cautela sobre aquest tema”.

Comparteix

Icona de pantalla completa