Diari La Veu del País Valencià
‘Camins de Penyagolosa’ estrena panells informatius per a facilitar el turisme de senderistes i visitants

El projecte ‘Camins de Penyagolosa’ estrena nous panells informatius perquè aquestes rutes de les comarques del nord del país esdevinguen un important recurs turístic durant tot l’any.

La col·locació d’aquestos senyals als deu municipis integrants de la candidatura a Patrimoni Mundial de la UNESCO (el Castell de Vilamalefa, Puertomingalvo, Llucena, Culla, les Useres, Xodos, Lludient, Atzeneta del Maestrat, Vistabella del Maestrat i Vilafermosa) i un altre panell situat als voltants del Santuari de Sant Joan facilitarà el coneixement de la zona sobre el traçat d’aquestos itineraris i els seus principals valors naturals, arquitectònics i culturals, segons ha informat la Diputació de Castelló en un comunicat.

El disseny d’aquestos panells i l’elaboració de la informació que contenen han sigut desenvolupats pels tècnics de la Càtedra Diputació de Castelló de Centres Històrics i Itineraris Culturals de l’UJI i formen part de l’expedient de la candidatura. Els panells inclouen mapes i dades tècniques dels senders, com ara el temps de realització, les altimetries, la dificultat, les recomanacions i una sèrie de codis QR que enllacen a la pàgina web del projecte, on es podrà trobar més informació, àudios i també descarregar els tracks per al seguiment dels camins amb GPS.

El vicepresident primer i diputat de Cultura de la corporació provincial, Vicent Sales, ha indicat que aquest és “un pas més en el nostre treball de posar en valor el patrimoni cultural i natural de la nostra província per a convertir-lo en un actiu generador de noves oportunitats per als nostres pobles”. Sales ha avançat que de cara a l’any vinent està previst començar amb la senyalització i amb els treballs de manteniment dels camins per a “seguir consolidant-los com un recurs per als pobles i garantint que la memòria patrimonial d’aquestes ancestrals vies perdure”.

“Qualsevol persona que s’acoste a un dels municipis integrants de Camins de Penyagolosa podrà conéixer amb aquestos panells el traçat d’aquestos itineraris; espècies animals i vegetals endèmiques; masies; molins; fonts, i llocs destacats dins de les rogacions medievals que encara perduren”, ha precisat el diputat.

Comparteix

Icona de pantalla completa