Diari La Veu del País Valencià
Un subinspector de la Policia difon una falsa ‘imposició’ de la religió islàmica a les escoles valencianes

La proliferació de les conegudes com a fake news –notícies falses o mentides– a través de les xarxes socials és una tendència que ha començat a calar entre molts usuaris. L’últim a sumar-se a aquesta pràctica en el seu compte de Twitter ha sigut el subinspector de la Policia Nacional, Alfredo Perdiguero, conegut per les seues col·laboracions com a tertulià en programes de Telemadrid i El Chiringuito. Perdiguero ha publicat fa unes hores una piulada en què adjuntava un vídeo d’un grup d’alumnes resant i deia: “Lleven les classes de religió i l’Islam arriba als col·legis de València. Els pares d’estos xiquets ho permeten?”.

L’encarregat de desmentir aquesta mentida ha sigut el compte de Twitter Maldito Bulo, que ràpidament ha aclarit que el vídeo no és de València sinó d’una classe de Bèlgica. Així mateix, explica que l’àudio del vídeo difós per Perdiguero estava manipulat perquè no s’entenguera l’idioma i d’eixa manera amagar l’origen real de l’enregistrament.

Una vegada corroborada la falsedat del vídeo, el subinspector i alguns membres del PP que també l’havien compartit a les seues xarxes socials han esborrat la piulada. El que pretenia el també portaveu del sindicat de la policia era barrejar dues informacions respecte a l’ensenyament de religió al País Valencià. Si bé és cert que en aquest curs la conselleria d’Educació ha donat la possibilitat en alguns centres d’incloure com a optativa l’assignatura de la religió islàmica i també l’evangèlica –després que algunes associacions ho demandaren–, no per aquest fet s’ha eliminat la tradicional assignatura de religió catòlica.

Malgrat açò, tant l’objectiu del Botànic com de l’actual govern espanyol és que l’assignatura de religió no compute en la nota mitjana dels expedients acadèmics. De fet, la ministra d’Educació, Isabel Celaá, ja va fer aquest anunci el passat mes de juliol.

Comparteix

Icona de pantalla completa