La policia deté una persona a València i una a Castelló que distribuïen diners falsos adquirits en Internet

Els agents han confiscat un total de 15.000 euros falsos en bitllets de 20 i de 50

La Policia Nacional, en una operació simultània en tot Europa amb la participació d'Europol, ha detingut en diverses demarcacions díhuit persones que distribuïen diners falsos per tot l'Estat, adquirits a través de bitcoins en 'la part fosca d'Internet' (darknet). Segons destaca la Direcció General de la Policia en un comunicat, els agents han confiscat fins a 15.000 euros falsos en bitllets de 20 i 50. 

Dos dels detinguts són de València i de Castelló de la Plana. Els altres 16 arrestos s'han dut a terme a Madrid (una persona), Palència (una), las Palmas de Gran Canaria (una), Tenerife (una), Barcelona (dues), Valladolid (dues), Sevilla (dues), Granada (una), Màlaga (dues), Ciudad Real (dues) i les Balears (una). En la seua majoria, els detinguts són persones joves amb coneixements en Internet i sense antecedents que s'emparaven en el presumpte anonimat que els proporcionava la denominada 'part fosca d'Internet' mitjançant diferents sobrenoms.

El seu modus operandi consistia a comprar diners falsos en mercats clandestins d'Internet efectuant el pagament mitjançant criptomonedes, especialment bitcoins. Després, rebien aquestos bitllets falsos a l'estat espanyol ocults en objectes com ara revistes, DVD o sabates.

A finals de juny, els agents van començar les seues perquisicions després de rebre diverses informacions relacionades amb la distribució de diners falsos a l'Estat. L'alerta provenia de dues operacions: una duta a terme per les autoritats austríaques després de desmantellar una impremta clandestina des d'on es venien diners falsos per Internet a països de tot el món i una altra realitzada per l'FBI juntament amb l'Europol contra la darknet, on es van desmantellar dos importants mercats clandestins que efectuaven transaccions il·lícites d'armes, drogues i diners falsos.

Subscriu-te al nostre butlletí per rebre les últimes novetats al teu correu.

Publicitat
Publicitat