El govern espanyol assigna nous prefixos als telèfons de les demarcacions d'Alacant i Castelló

Un informe de la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència advertia que era necessari atribuir una nova numeració geogràfica perquè l'actual ja era insuficient
8 desembre 2018 01:00h
El govern espanyol ha adjudicat nous prefixos telefònics als números de les demarcacions de Badajoz, Guipúscoa, Burgos, Màlaga, Castelló i Alacant.

La Secretaria d'Estat per a l'Avanç Digital, del Ministeri d'Economia i Empresa, ha adjudicat nous prefixos telefònics als números de les demarcacions de Badajoz, Guipúscoa, Burgos, Màlaga, Castelló i Alacant, d'acord amb un informe de la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència (CNMC) que advertia de la necessitat d'atribuir una nova numeració geogràfica per al servei telefònic fix en determinades demarcacions.

Segons publica el Butlletí Oficial de l'Estat, el govern espanyol ha acordat els següents indicatius per a les dues demarcacions valencianes: per a Castelló, 864+7, i per a Alacant, 865+4. A més, també estrenaran prefixos Badajoz, 824+8; Guipúscoa, 843+8; Burgos, 847+9, i Màlaga, 851+9. Aquesta resolució produirà efectes aquest diumenge.

L'informe de la CNMC detalla que existeixen diverses zones a les demarcacions de numeració amb una taxa de recursos assignats als operadors superior al 90% dels atribuïts o amb una quantitat insuficient de blocs de 10.000 números disponibles per a assignació als operadors. En totes les demarcacions citades anteriorment, Competència estima "suficient" l'adjudicació i atribució d'un indicatiu de 100.000 números.

next