Diari La Veu del País Valencià
La Filmoteca acull un cicle amb les millors pel·lícules guardonades amb el premi European Discovery

L’Institut Valencià de Cultura (IVC) presenta a la Filmoteca un cicle amb les millors òperes primes europees guardonades amb el premi European Discovery, amb què l’Acadèmia del Cinema Europeu reconeix la millor òpera prima produïda en el continent.

El cicle arranca aquest diumenge a les 18 hores a la Filmoteca de València amb la projecció d’El regreso (2003), del rus Andrey Zvyagintsev, que es va consagrar fa uns anys amb Leviatan (2014), segons indica l’entitat en un comunicat.

Amb motiu de la celebració de la cerimònia de lliurament dels Premis del Cinema Europeu a Sevilla aquest mes, el festival promou un cicle itinerant compost per algunes de les pel·lícules que han guanyat en els últims anys el premi European Discovery.

Així, en desembre també es podrà veure 13 Tzameti (2005), del georgià Gela Babluani; Hunger (2008), del britànic Steve McQueen, i Mustang (2015), de la cineasta turca Deniz Game Ergüven.

El cicle, que s’allargarà fins al 3 de febrer, inclou altres pel·lícules destacables, com ara Katalin Varga (2009), del britànic Peter Strickland; Oh Boy (2012), de l’alemany Jan Ole Gerster; The Tribe (2014), de l’ucraniés Miroslav Slaboshpitsky, i El día más feliz en la vida de Olli Mäki (2016), del finlandés Juho Kuosmanen.

Comparteix

Icona de pantalla completa