Diari La Veu del País Valencià
Sis ajuntaments ebrencs i del Maestrat formalitzen un front comú davant Castor
ACN / Benicarló

El document va ser traslladat als diferents ajuntaments perquè fos aprovat pels respectius plens i signat. Promoure la investigació tècnica necessària per a l’esclariment de les causes de l’activitat sismològica, disposar d’assistència jurídica per a la defensa de l’interès comú, controlar el desenvolupament de les activitats administratives relacionades amb el projecte Castor i coordinar la informació i atenció als ciutadans afectats són els principals objectius marcats.

Els consistoris es comprometen a sol·licitar al govern estatal que es realitzen, amb caràcter urgent, els estudis i proves necessaris que determinen la causa dels sismes produïts des de l’inici de l’activitat d’emmagatzemament i injecció de gas, entre juny i setembre del passat 2013. Al mateix temps, també demanen que es traslladen els resultats dels estudis als municipis afectats. Reiteren, finalment, mantenir la suspensió cautelar de l’activitat de la planta fins que no es determine la causa dels sismes i es demana que s’esclarisquen responsabilitats patrimonials o d’una altra índole.

El compromís firmat es traslladarà a les administracions i empreses privades implicades en el projecte Castor. De moment, el Ministeri d’Indústria continua guardant silenci i manté la paralització de l’activitat a les instal·lacions. Per la seua banda, l’empresa promotora, Escal UGS, intenta transmetre que una hipotètica posada en marxa del projecte no generaria problemes de seguretat.

Comparteix

Icona de pantalla completa