El corrent independent d'EUPV rebutja participar en la "farsa" de les primàries del partit

Esquerra Unida del País Valencià inicia aquest dilluns dia 16 el procés per a escollir les candidatures per a les eleccions valencianes
/ València
10 desembre 2018 01:00h
El diputat en el Congrés per EUPV, Ricardo Sixto.

El corrent d'Independents d'EUPV anuncia que no participarà en el procés de primàries per a triar les candidatures a les eleccions valencianes, que se celebra des d'aquest dilluns i fins al 16 de desembre, ja que assegura que no participarà "en aquesta presa de pèl". En aquesta línia, anima els afiliats d'EUPV a l'"abstenció activa" en el que considera que és "una farsa". 

Fins al 14 de desembre se celebra aquest procés per a ratificar les tres candidatures autonòmiques per Internet i el dia 16 es podrà fer de manera presencial. Per a aquest corrent, "això que havia de ser la culminació d'un procés des de la base amb unes primàries obertes s'ha convertit en una ratificació d'unes candidatures pactades en mesa camilla on no està representada tota la pluralitat d'Esquerra Unida".

Segons ha apuntat en un comunicat el diputat en el Congrés per EUPV, Ricardo Sixto, aquesta "és la primera vegada que ni tan sols s'han convocat les assemblees locals i comarcals perquè puguen fer propostes de candidats i candidates, ningú ha tingut possibilitats de fer aportacions a excepció de les dues parts que han pactat aquestes candidatures".

A més, ha criticat que els que proclamaven "més participació resulta que estan fent just el contrari". "Fins hui sempre havíem tingut la possibilitat de votar en llista oberta i ara simplement pretenen que fem una cabotada. No és més que un pacte cupular sense debat polític", ha lamentat.

Per al diputat, "el problema és que, per primera vegada, la direcció no ha sigut capaç ni de treballar amb la pluralitat, que sempre ha sigut una característica molt important d'EUPV, ni de treballar amb la militància, ni respectar el sistema de votació tal com marquen els nostres estatuts".

"No és la primera vegada que denunciem el procediment utilitzat per la direcció, hem tornat a passar del debat en les assemblees a l'organització del click. Aquesta no és la nostra cultura política i és evident que la nostra militància no respon a aquest tipus de procediments", ha afegit Sixto.

Actuació "antidemocràtica"

Per als independents d'EUPV, la direcció de la formació al País Valencià, la coordinadora general de la qual és Rosa Pérez Garijo, "està actuant de manera antidemocràtica, a més de proposar unes llistes, sense saber encara els pactes amb altres forces polítiques, tampoc se sap si respectaran la voluntat dels col·lectius si decideixen presentar-se sols, com a EUPV".

Per aquestos motius, el corrent demana als afiliats que, davant aquesta situació, opten per l'"abstenció activa, no participant en aquesta farsa, en la qual, de nou, s'ataca la democràcia interna de la nostra organització". "Així no es construeix confluència ni s'anima a la participació activa en els processos electorals", conclouen.

next