Diari La Veu del País Valencià
Els desnonaments per impagament del lloguer augmenten un 13,8%

El nombre de desnonaments practicats durant el tercer trimestre de 2018 al País Valencià per impagament de lloguer han augmentat un 13,8% respecte a les dades registrades en el mateix trimestre de 2017, al mateix temps que els derivats d’execucions hipotecàries s’han reduït un 2,3%.

El nombre total de desnonaments en aquest tercer trimestre ha sigut de 1.575, la qual cosa significa un increment del 7,7%, segons recull l’informe ‘Efectes de la crisi econòmica en els òrgans judicials’ publicat per la Secció d’Estadística del Consell General del Poder Judicial.

Del total de llançaments, 897 van ser conseqüència de l’impagament de lloguer, això és un 13,8% més que en el mateix període de l’any anterior. Altres 632 llançaments van derivar d’execucions hipotecàries, un 2,3% menys que el tercer trimestre de 2017. Els 46 llançaments restants van obeir a altres causes, segons ha explicat el Tribunal Superior de Justícia (TSJCV) en un comunicat.

Aquestes dades situen el País Valencià com a tercera autonomia quant a nombre de llançaments practicats durant el tercer trimestre de 2018, per darrere de Catalunya, amb 2.531, i Andalusia, amb 1.894. Quant a les xifres únicament referides als llançaments derivats d’execucions hipotecàries, el País Valencià es troba en segona posició, només per darrere d’Andalusia i referent a desnonaments a conseqüència de procediments derivats de la Llei d’Arrendaments Urbans (LAU) el territori valencià es troba en quart lloc.

Increment interanual d’execucions hipotecàries

L’informe de la Secció d’Estadística del CGPJ ofereix també la dada de les execucions hipotecàries presentades al País Valencià, que en el trimestre analitzat van ascendir a 1.108, la qual cosa ha suposat un increment del 47,5% respecte al tercer trimestre de 2017. Aquesta dada col·loca el territori valencià com el tercer quant a execucions hipotecàries ingressades, per darrere de Catalunya, amb 1.639, i Andalusia, amb 1.114.

Comparteix

Icona de pantalla completa