Diari La Veu del País Valencià
El capellà que va casar el líder de Vox justifica l’existència del partit ultradretà: És d’extrema necessitat

La Diòcesi d’Osma-Sòria s’ha desmarcat aquest dilluns de les paraules del sacerdot Alfonso García Bermejo, que en juny passat va casar a Sant Vicent del Raspeig (l’Alacantí) el líder de Vox, Santiago Abascal, perquè el rector sorià va sostindre que aquesta formació política no era d’extrema dreta, sinó de “extrema necessitat”.

A través d’un comunicat, la Diòcesi d’Osma-Sòria assegura que les declaracions que va realitzar el sacerdot diocesà Alfonso García, rector de Castilruiz (a Sòria), la setmana passada a l’Heraldo-Diario de Sòria són a títol particular i, per tant, no pot considerar-se un “posicionament oficial” de la Diòcesi d’Osma-Sòria.

“Tenint present la praxi comuna de l’Església, cap sacerdot pot presentar-se davant l’opinió pública manifestant el seu suport a una opció política determinada”, recull el comunicat. A més, la Diòcesi d’Osma-Sòria ha recordat que el Concili Vaticà II assenyala que l’Església “no s’identifica amb cap projecte polític”. “L’Església, per raó de la seua missió i de la seua competència, no es confon de cap manera amb la comunitat política ni està lligada a cap sistema polític”, apunta.

El sacerdot Alfonso García Bermejo va reconéixer en el rotatiu local que era amic personal del líder de Vox, Santiago Abascal, i que coneix la seua família des del 1973. El rector sorià, nascut en Salduero fa 59 anys, va casar al líder de Vox el passat 19 de juny amb la seua actual dona, Lidia Bedman, a Sant Vicent de Raspeig (l’Alacantí), i ha declinat fer qualsevol declaració sobre aquest tema.

García Bermejo defensa en l’entrevista l’esforç, el treball i la personalitat d’Abascal i el seu partit polític, al qual qualifica s'”extrema necessitat” davant allò que el mossén considera està en “risc de perdre’s” o “trencar-se”, com ara “valors com la unitat d’Espanya, la família, la bandera i les tradicions per l’arribada massiva d’immigrants”. La relació del rector sorià i la família d’Abascal es remunta a 1973 quan va coincidir amb un oncle de l’actual líder de Vox, en l’internat del col·legi jesuïta Nuestra Señora de la Antigua, a Orduña (Biscaia).

Comparteix

Icona de pantalla completa