Diari La Veu del País Valencià
L’exposició sobre el 600 aniversari de la Generalitat rep 50.000 visitants durant aquest cap de setmana

L’exposició dedicada a commemorar el 600 aniversari de la creació de la Generalitat ha rebut durant aquest cap de setmana la visita de 50.000 persones.

La mostra, ‘La memòria del Regne’, 600 anys de la Generalitat Valenciana, es va inaugurar el passat 30 de novembre al Palau de la Generalitat. L’exposició reuneix arxius, documents i objectes, a través dels quals es fa un recorregut per la història de la institució, inclòs el ‘Llibre de privilegis’, on es va aprovar la constitució de la Generalitat com una institució permanent, o el ‘Llibre de matrícula militar’, de 1510, una relació dels nobles i cavallers de l’antic Regne de València.

L’exposició també compta, aproximadament, amb 40 documents que procedeixen dels arxius de la Generalitat, incloses cartes manuscrites i expedients del segle XV. El més antic, de 1363, registra la creació de la institució predecessora a la Generalitat i les Corts.

Per al cap del Consell, Ximo Puig, aquesta exposició defensa els valors de la il·lustració i connecta els avanços més importants de les idees de la humanitat a la societat valenciana. A més, per al president, el recorregut reflecteix que el conjunt de les institucions públiques valencianes es regeixen pel diàleg i l’acord des dels seus orígens en el segle XV. L’exposició estarà oberta fins al 31 de gener, de dilluns a dijous de 10.00 a 19.00 hores i els divendres, de 17.00 a 20 hores, excepte el 28 de desembre i 4 de gener, que s’obrirà de 10.00 a 19.30 hores. Durant el cap de setmana l’horari serà 10.00 a 20.00 hores.

Comparteix

Icona de pantalla completa