Diari La Veu del País Valencià
Anul•lats els avals de Marina d’Or per al PAI Torre la Sal
RedactaVeu / Cabanes

Compromís ha informat per mig d’un comunicat que el passat mes de març, per resolució d’alcaldia, es declararen nuls part dels avals de Marina d’Or per a l’execució del PAI Torre la Sal.

“Tot i la gravetat del fet, en cap moment s’ha informat a la resta de la corporació d’aquest incident, on la incapacitat econòmica de l’empresa pot condicionar tant la polèmica pròrroga del PAI pendent de resoldre des de fa dos anys, com el manteniment de l’empresa com a urbanitzadora si no pot acreditar la solvència econòmica”, denuncia Compromís.

En la mateixa nota s’indica que en el cas concret d’una illa d’edificis, l’aval de 2006 era de 1,4 milions d’euros amb Banc Sabadell, i el darrer declarat nul, de poc més de 200.000 euros amb l’entitat Company of Guarantees.

“Es dóna el cas que precisament el Banc de Sabadell–Sòlvia va vendre recentment a preu de saldo bona part dels edificis que s’havia quedat, no venuts per l’empresa, en aquestes urbanitzacions”, asseguren.

Així, si en març de 2006 l’empresa aconseguia avals multimilionaris amb entitats “normals” com ara el Banc de Sabadell, al llarg del procés, aquests avals haurien estat substituïts -per minorar-los d’acord amb el desenvolupament de les obres-, “i s’hauria optat per companyies no reconegudes dins el territori estatal”.

Company of Guarantees seria una entitat no autoritzada pel Banc d’Espanya i el Ministeri d’Economia per operar en territori espanyol, amb publicacions explícites que advertien d’aquest extrem. A pesar d’això, conclou la nota, l’empresa va optar per treballar amb aquesta entitat, per la qual cosa “no s’entén com fins ara l’ajuntament havia acceptat aquests avals com a vàlids, tot i no ser-ho”.

Comparteix

Icona de pantalla completa