Diari La Veu del País Valencià
El PP i el PSOE tomben la iniciativa de Compromís per a eliminar les diputacions

La Comissió de Política Territorial i Funció Pública del Congrés ha rebutjat la Proposició No de Llei de Compromís per a eliminar les diputacions provincials. La proposta de la coalició valenciana ha comptat amb el suport de Podemos, Ciudadanos i ERC, i pretenia reformar la Llei de Bases de Règim Local perquè cada territori puga decidir la seua organització territorial.

En el seu discurs, el portaveu de Compromís, Joan Baldoví, ha defensat que “les diputacions són part d’un model obsolet creat en el segle XIX, construïdes i triades amb criteris poc clars i propicien la corrupció, un model que no té en compte les relacions entre els pobles i els ciutadans”. “El PP i el PSOE han rebutjat, amb el seu vot, potenciar les comarques i ajudar a les mancomunitats i s’han posat del costat d’un model fosc que ha propiciat les xarxes clientelars i corruptes que tots coneixem”, ha manifestat Baldoví.

D’altra banda, la vicepresidenta de la Diputació de València, Maria Josep Amigó, ha explicat que “l’eliminació de les diputacions suposa una model de gestió més pròxim als municipis i prioritza les seues necessitats, repartint els seus recursos i serveis entre els municipis, les mancomunitats i la Generalitat”.

Comparteix

Icona de pantalla completa