Diari La Veu del País Valencià
Naix la cooperativa de cítrics Green Fruits amb 1.200 socis agricultors per a comercialitzar 65.000 tones

Les cooperatives agràries Coopcisa, Coopego i Novacitrus s’han unit per a formar una nova entitat integrada en Anecoop. La cooperativa Green Fruits, que es converteix en el seu principal soci de cítrics i compta amb 1.200 socis agricultors i comercialitzarà fins a 65.000 tones de producte.

Les tres empreses que la integren vendran el 100% de la seua producció, la majoria cítrics, a través de la nova entitat. Green Fruits va sorgir en abril de 2018 com a fruit de la unió de les cooperatives Coopcisa, de Gandia (la Safor); Novacitrus, d’Oliva (la Safor), i Coopego, de Pego (la Marina Alta), per a optimitzar la seua gestió i creixement. La presentació d’aquest dimarts en el centre polivalent d’Oliva ha sigut clausurada pel conseller d’Economia, Rafa Climent, i ha comptat amb la participació del secretari autonòmic d’Agricultura, Francisco Rodríguez Mulero, i de l’alcalde de la localitat, David González Martínez, així com els socis i representants del sector agroalimentari, detalla l’organització en un comunicat.

La nova cooperativa, amb una superfície aproximada de 13.000 fanecades, té entre els seus objectius a curt termini l’especialització dels magatzems per varietats. Entre els seus nous projectes està l’opció per la confecció de productes ‘Residu zero’, l’especialització dels magatzems per varietats i l’obertura de noves línies de clients.

Green Fruits va sorgir d’un projecte de col·laboració entre la SAT Novacitrus i la Cooperativa Citrícola de la Safor en 2014, després del que tres anys després d’aquesta aliança s’incorpora al projecte la cooperativa de Pego. L’objecte d’aquesta unió va ser realitzar una comercialització conjunta dels seus productes hortofructícoles sota una única direcció. Les tres cooperatives que la integren són sòcies d’Anecoop i formen part a més del grup empresarial intern que l’entitat va posar en marxa en 2003. La seua pertinença a aquesta organització i la seua experiència en el sector les ha impulsades a fer un pas més i constituir la nova entitat.

Guanyar competitivitat

En la seua intervenció, el president de Green Fruits, Francisco Gilabert, ha afirmat que les empreses del sector agroalimentari demostren que també saben adaptar-se als temps i assumir reptes. Entre ells ha destacat que “és essencial guanyar competitivitat”, per a la qual cosa ha defensat una major concentració de l’oferta i diversificació, a més de la gestió conjunta i optimitzada de les infraestructures i de la producció. Amb la mateixa meta, ha ponderat el paper de les cooperatives de segon grau, com “una fórmula que ha demostrat ser una de les més idònies per a impulsar el desenvolupament cooperatiu”.

“La nostra cooperativa de segon grau, integrada en Anecoop, pot aconseguir una dimensió i una productivitat que assegure la rendibilitat dels cítrics”, ha agregat el gerent de Green Fruits, Jaime Torres, per a manifestar: “No solament formem part d’Anecoop, som Anecoop. Amb el nostre volum, som el major soci de cítrics d’Anecoop i plataforma dels seus socis”.

Comparteix

Icona de pantalla completa