Calabuig proposa destinar el 13 milions del Pla Confiança a rehabilitar El Cabanyal

El portaveu del PSPV proposa que els fons reservats per al bulevard Sant Pere es destinen a la rehabilitació social i comercial del Cabanyal per tindre així "una rendibilitat social".
5 abril 2014 01:00h
RedactaVeu / València

Així ho ha indicat l'edil en un comunicat, en el qual ha explicat que “l'alcaldessa sap perfectament que l'Ordre Ministerial de desembre de 2009 impedeix qualsevol tipus de projecte que modifique la trama urbana, perquè precisament la singular trama del barri en forma de reticle va ser determinant per a declarar El Cabanyal com a Conjunt Històric Protegit”.

Per açò, creu necessari que l'alcaldessa abandone “la seua actitud prepotent i dialogue amb els veïns una solució urgent per a la rehabilitació” del barri que permeta “desbloquejar la suspensió de llicències i abandonar el ruïnós Pla que planteja per al barri i que ha sigut desautoritzat pel Consell de Ministres”.

Per a Calabuig, l'acord de la passada Junta de Govern Local proposant destinar els 13 milions d'euros a comprar cases per al seu enderrocament i a executar “un bulevard inviable que ningú li ha demanat suposarien, a més, un balafiament dels diners públics intolerables”.

“Mantenir aquests 13 milions d'euros retinguts en projectes inexecutables és un error lamentable que solament obeeix a l'estratègia de la confusió i a persistir en la seua obstinació per la confrontació, i degrada la situació urbanística i la convivència social i frena els intents dels veïns per recuperar el seu barri”, ha incidit el portaveu socialista.

“Errors, prepotència i submissió” de Barberà en El Cabanyal

Calabuig ha assegurat que els ciutadans estan "donant l'esquena" a Barberà per “els seus errors, prepotència i supèrbia en actuacions com la del Cabanyal”, però també per “la permanent submissió que ha mostrat durant anys amb els governs del PP en la Generalitat, que han abandonat els seus compromisos en infraestructures educatives o sanitàries a València, i ara amb el govern de Rajoy amb les seues renúncies a projectes imprescindibles per a la ciutat com el túnel passant de RENFE”.

“Ella és l'única responsable de la seua decadència política i els valencians i valencianes no poden pagar les conseqüències", ha recalcat Calabuig, que ha demanat a Barberà que "per una vegada sàpiga rectificar amb altura política i humilitat”.


next